White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Subway To Sally – Himmelfahrt

Er wordt wel eens vergeten dat er meer Duitse bands zijn dan Rammstein alleen die keihard in hun eigen taal rocken. Subway To Sally is daar een goed voorbeeld van. Die band draait toch al behoorlijk wat jaar mee. Via Napalm Records komt Subway To Sally nu met de langspeler Himmelfahrt.

Subway To Sally

Oké, Subway To Sally maakte eerst liederen met Engelstalige teksten, maar wie die tijd nog bewust kan herinneren, komt alleen uit de buurt van de band zelf. Het grote publiek kent hen alleen als Duitstalige rockers, waarbij de invloed van zowel de metal als folk goed in de muziek verwerkt wordt. Daarbij schuwt het gezelschap het experiment ook niet, gezien hun flirts met de elektronica.  

Himmelfahrt

Inmiddels is dit veelkoppige gezelschap alweer toe aan de veertiende langspeler. De opvolger van het uit 2019 stammende Hey telt twaalf tracks. Opener ‘Was Ihr Wolt’, welke ook als single al gelanceerd was, laat horen dat Subway To Sally met volle overtuiging erin knalt. Het rockt, het geeft energie en de elementen van de folk geven een mooie schwung aan het geheel. Dat geldt ook voor ‘Leinen Los’.

‘Weit Ist Das Meer’ en ‘So Tief’ staan vervolgens voor de rustigere, meer epische kant van Subway To Sally. Daar laat de band horen ook vanuit de rust te kunnen opbouwen en de luisteraar op een slepende manier naar een mooie climax te leiden. ‘Gaudens In Domino’ onderstreept daarentegen echt de voorliefde voor de folk. Dit grotesk intermezzo laat de meerstemmigheid leidend zijn. Dit geeft wel kracht mee. Vervolgens weet men vooraf dat er in ‘Gott Spricht’ wat te gebeuren staat, misschien wel een van de sterkste tracks op deze langspeler.

Himmelfahrt is een sterke langspeler van Subway To Sally geworden waarop de band de breedte van haar rockend vermogen benut om de luisteraar op een groteske manier in te pakken. Het Duits is daarbij een overtuigende, belangrijke factor. Die tongval is namelijk net dat beetje extra’s ten opzichte van als dit in het Engels was. Sterk staaltje.

Subway To Sally - Himmelfahrt

Tracklist Himmelfahrt

1. Was ihr wollt
2. Leinen los
3. Weit ist das Meer
4. So tief
5. Gaudens in domino
6. Gott spricht
7. Auf dem Hügel
8. Autumn
9. Eisbrecher
10. Halt
11. Ihr kriegt uns nie
12. Lasst die Himmel fall’n

Subway To Sally online

Website
Facebook
Instagram

NAPALM RECORDS ONLINE

Website
Webshop
Facebook
Twitter

0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2023 White Room Reviews

Thema door Anders Norén