White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Supruga – Хаос / Никто не в безопасности

Oké, de beheersing van de Russische taal is voor de ondergetekende te definiëren als 0,0 procent. Daarom is de nieuwe release van Supruga wat dat betreft ook een grote verrassing. Zowel de titel als de tracks staan in het Russisch schrift. Het gaat hier om de nieuwe langspeler van Supruga, die Хаос / Никто не в безопасности heet en via Petrichor uitkomt.

Supruga

De vraag rijst waarschijnlijk waarom dan toch verdiepen in een release die op dat gebied niet te begrijpen is. Het feit is heel simpel. Supruga geldt als een veel belovende band uit Rusland die ook al in Europa op tournee is geweest. De band staat voor een vorm van metal waarbij de rauwe sludge van invloed is.

Russisch is leidend

Zoals eerder al aangemerkt is, is Russisch de leidende taal. Echter, voor de muziek van Supruga op Хаос / Никто не в безопасности maakt dat niet uit. De vocalen zijn vooral rauw, welke doen denken aan Mastodon in de begindagen, Amenra en Sect. Muzikaal liggen die bands ook in de lijn van wat Supruga doet. In ‘Хаос правит’ schotelt men nog even een korte intro voor, om vervolgens naadloos in ‘Царствие’ over te gaan. Dan komt de ware aard van Supruga naar voren: fel, rauw en hard.

Waar veel bands in de valkuil stappen door hetzelfde te vaak te herhalen, blijkt Supruga op Хаос / Никто не в безопасности juist veelzijdig uit de hoek te komen. In ‘Час хищника’ en ‘Человек’ weet Supruga onder andere te verrassen met vrouwelijke vocalen. De laatste track start daarbij nog heel erg doom-achtig en verwelkomt ook meerstemmigheid op het mannelijke gebied. ‘Паразитирование’ is een intermezzo welke doet denken aan de start van ‘Punishment’ van Biohazard, het praatgedeelte dan.

De twaalf tracks op Хаос / Никто не в безопасности laten horen dat Rusland met Supruga een zeer interessante band heeft voor iedereen die iets met sludge en rauwe, ongepolijste metal heeft. Dat men het Russisch niet beheerst, blijkt geenszins een probleem om van deze release te kunnen genieten.            

Supruga - Хаос Никто не в безопасности

Tracklist Хаос / Никто не в безопасности

   Хаос правит            0:41    
   Царствие     3:01    
   Монстры      3:16    
   Час хищника           3:18    
   Паразитирование   2:16    
   Человек       5:05    
   Сияние        3:16    
   Острые предметы  3:16    
   Исповедь скорбящих         4:05    
   С днем рождения, мир      2:28    
   Яма  4:59    
   Никто не в безопасности   4:16

Supruga online

Facebook

Volg!
Laatste berichten van Ralf W. (alles zien)
0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2021 White Room Reviews

Thema door Anders Norén