White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

HammerFall – Live! Against the World

Leestijd: 3 minuten

De Zweedse band HammerFall in een grootheid in de heavy en power metal. Dat komt niet alleen doordat de band al talloze sterke albums op de wereld heeft gebracht, maar ook doordat HammerFall live erg sterk is. Om dat te onderstrepen komt Live! Against The World van HammerFall uit. Deze liveregistratie verschijnt via Napalm Records en bevat twee cd’s en een bluray-schijf.

HammerFall

Deze Zweedse band is voor in de jaren ’90 ontstaan. Oprichter Oscar Dronjak is het enige lid die al die tijd deel uitmaakte van de line-up. Toch is de line-up de laatste jaren tamelijk stabiel gebleven. Dat zorgt er ook voor dat HammerFall alleen maar sterker is geworden. Hun meest recente langspeler is Dominion. Die schijf is in de zomer van 2019 uitgekomen via Napalm Records.

Live! Against The World

Deze liveregistratie is opgenomen tijdens de uitgebreide tournee van HammerFall voor Dominion. De show is vastgelegd op 15 februari van dit jaar in Ludwigsburg. Juist, dat is niet in hun eigen Zweden, maar in Duitsland. De MHP Arena leende zich hier duidelijk goed voor. HammerFall presenteert een set van twintig nummers. Dat betekent bijna twee uur aan HammerFall.

Op Live! Against The World start Hammerfall met ‘Never Forgive, Never Forget’. Daar wordt duidelijk dat het nieuwe werk, want die track is afkomstig van Dominion, ook voor vuurwerk zorgt. Dat geldt ook letterlijk, want de show van HammerFall is voorzien van de nodige hete elementen. Zowel vuurwerk als vlammen waren mogelijk in deze zaal en daar maakte HammerFall gretig gebruik van. Hoewel die show er heel gaaf uit ziet, is het toch wel de kwaliteit van de set dat de echte ster van deze release is.

Natuurlijk staat Dominion goed in de picture. Vijf tracks zijn afkomstig van die release. Toch neemt HammerFall genoeg tijd voor hun andere langspelers. Zo wordt er van hun eerste langspeler, Glory To The Brave, ‘The Dragon Lies Bleeding’ aangehaald en wordt Legacy Of Kings aangedaan middels ‘Heeding The Call’ en ‘Let The Hammer Fall’.

Renegade

Deze tournee stond ook in het teken van het jubileum van Renegade. Die langspeler was op dat moment twintig jaar uit. Middels een lange medley, waarin een groot deel van de tracks van deze derde langspeler van HammerFall aan bod komen, ‘The Way Of The Warrior’ en ‘Keep The Flame Burning’ krijgt ook deze plaat een mooi podium.

Dat de power annex heavy metal van HammerFall niet eenzijdig is, wordt onderstreept middels de krachtige ballade ‘Second To One’. Hier krijgt Hammerfall op het podium assistentie van Noora Louhimo. Met deze zangeres van Battle Beast erbij krijgt de track nog meer een episch karakter dan dat het al had.

Twee cd’s

Zoals gezegd bestaat Live! Against The World van Hammerfall niet alleen uit de bluray, maar ook uit twee cd’s. Buiten de intro om zijn daar alle tracks ook te horen. Doordat de sound tot in de puntjes is verzorgd, krijgt de luisteraar hier ook de energie van de liveshow mee. Want op deze registratie is niet alleen HammerFall zelf goed te horen, maar het publiek zit er ook mooi duidelijk is verwerkt, zonder dat te too much is.

Live! Against The World is een puike liverelease van HammerFall. Middels de ijzersterke registratie van de show van eerder dit jaar in Duitsland en de geode diversiteit in de setlist, zullen de fans van HammerFall uiterst content hiermee kunnen zijn. Ook voor de niet-HammerFall-fan is het een mooie manier om na al die jaren toch eens nader kennis te maken met deze band. Metal ten top.

HammerFall - Live! Against The World

Tracklist Live! Against The World

1. Never Forgive, Never Forget 
2. One Against the World 
3. Heeding the Call 
4. The Way of the Warrior 
5. Any Means Necessary 
6. Hallowed Be My Name 
7. Blood Bound 
8. Redemption 
9. Hector’s Hymn 
10. Natural High 
11. Second to One 
12. Renegade Medley 
13. Keep the Flame Burning 
14. Dominion 
15. The Dragon Lies Bleeding 
16. Last Man Standing 
17. Let the Hammer Fall 
18. Hammer High 
19. (We Make) Sweden Rock 
20. Hearts on Fire 

HammerFall online

HOMEPAGE
FACEBOOK
INSTAGRAM
TWITTER
NAPALM RECORDS

NAPALM RECORDS ONLINE

Website
Webshop
Facebook
Twitter

0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2023 White Room Reviews

Thema door Anders Norén