White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

The Bills – Til The Blues Have Gone

Noorwegen heeft op veel mensen een mooie aantrekkingskracht. Zo ook voor de Amerikaanse bluesmannen Bill Booth en Bill Troiani. Zij verlieten zelfs hun land om in Noorwegen te gaan wonen. Daar maken zij samen muziek. Onder de noemer The Bills komen zij met Til The Blues Have Gone.

The Bills

Zelf hebben de twee heren al de nodige bands achter de rug. Ze hebben met velen het podium en studio gedeeld, maar niet eerder samen. Nu hebben deze twee Amerikanen de handen ineen geslagen. Samen met drummer Alexander Pettersen op de drums vormen ze The Bills.

Til The Blues Have Gone

Deze eerste plaat van The Bills telt dertien tracks. Leuk detail is dat de eerste elf nummers allemaal ergens tussen de drie en vier minuten eindigen. Alleen ‘Grinnin’ In Your Face’ duurt vervolgens maar twee en een halve minuut, voordat afsluiter ‘Didn’t Know What I Had’ als enige over de grens van de vier minuten gaat. Een kleine drie kwartier aan muziek is het resultaat.

De heren hebben ervoor gekozen om louter eigen materiaal op deze plaat te plaatsen. Regelmatig worden er in de blues tracks uit het verleden middels een eigen interpretatie opgenomen, maar dat geldt dus niet voor The Bills. Dat komt ook goed uit, want hun stemmen plus hun spel sluiten heerlijk op elkaar aan. ‘Last Chance To Hurt Me’, waarin ook de invloed van de swing te horen is, laat dat bijvoorbeeld goed horen.

Wie het uitgestrekte landschap van Noorwegen inbeeldt, kan het voorstellen hoe het is als men de blues daar door de bossen en over de fjorden laat glijden. Alles gaat smooth, op een tempo waarbij het leven eer wordt gedaan in plaats van afgeraffeld te worden. ‘Keeping The Blues Alive’ onderstreept dat als geen ander.

Blijkbaar maakt het voor Bill Troiani en Bill Booth niet uit of de Amerikaanse grond of die van Noorwegen onder hun voeten is, want met Til The Blues Have Gone hebben zij onder de noemer van The Bills een mooie, warme, rustgevende bluesplaat gemaakt. Ideaal voor op een zondagmiddag bij een haardvuur.

The Bills - Til The Blues Have Gone

The Bills online

Website

0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2021 White Room Reviews

Thema door Anders Norén