White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

The Blue Stones – Hidden Gems

Duo’s in de muziek zijn er in allerlei varianten. Als het in de hoek van de rock gezocht moet worden, zijn The White Stripes en The Black Keys bekende voorbeelden van dat het weldegelijk mogelijk is om als duo te rocken. Dat geldt ook voor The Blue Stones uit Canada. The Blue Stones komen via eOne Music met Hidden Gems.

The Blue Stones

Als de naam snel wordt gezegd, dan kan er nog een link met de blues gemaakt worden. Toch is het de garagerock wat de klok slaat bij het duo dat bestaat uit Tarek Jafar en Justin Tessier. In 2015 kwam hun eerste langspeler uit. Black Holes was de schijf die volgde op twee ep’s. Die langspeler leverde hen een groot podium op.

Hidden Gems

Ondanks de succes die te benoemen vielen, heeft het nog lang geduurd voordat The Blue Stones met hun tweede langspeler zijn gekomen. Zes jaar. In tien tracks proberen ze dat lange wachten bij de fans goed te maken. De tracks zijn over het algemeen van die lengte dat ze ook op de radio gedraaid kunnen worden. Hooguit ‘Grim’ en ‘Oceans’, welke beide iets meer dan vijf minuten duren, lenen zich qua lengte daar iets minder voor.

De muziek van The Blue Stones heeft hier en daar wel wat weg van The White Stripes en ook The Black Keys. Dat blijkt bijvoorbeeld in ‘Spirit’. Daar weet het duo een krachtige sound weg te zetten die haast explodeert tijdens het refrein. Dat geeft energie die terug te leiden is op de puurste vorm van rock. De riff zou ook zomaar bij Audioslave hebben gepast.

Toch laat The Blue Stones op Hidden Gems horen dat zij meer zijn dan gewoon een rockband. De invloeden van de hedendaagse mainstream muziek worden hier en daar subtiel toegepast. Dat blijkt bijvoorbeeld het smooth aanvoelende ‘One By One’, welke niet verward moet worden met de gelijknamige track van Foo Fighters.

Wie Hidden Gems van The Blue Stones eens goed bekijkt, en dan vooral goed beluisterd, hoort precies waarom deze band zich als duo al zo in de kijker heeft weten spelen. Gevarieerd, rockend en smooth zeilend; dit duo heeft het allemaal.

The Blue Stones - Hidden Germs

The Blue Stones online

Bandcamp

eOne Music online

Facebook

Volg!
Laatste berichten van Ralf W. (alles zien)
0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2022 White Room Reviews

Thema door Anders Norén