White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

The Halo Effect – Days Of The Lost

Leestijd: 3 minuten

Misschien is het wel een van de grootste verrassingen van de metal in 2022. Althans, dat is wat gesteld wordt en, eerlijk is eerlijk, de eerste voortekenen waren goed. De singles ‘Shadowlands’ en ‘Feel What I Believe’ smaakten naar meer. Nu is het tijd voor de debuutplaat, die uitkomt via Nuclear Blast. Die debuutplaat van The Halo Effect heet Days Of The Lost.

The Halo Effect

Ineens was die naam er toen de tournee van Machine Head en Amon Amarth werd aangekondigd. Al snel werd duidelijk dat de muzikanten niet nieuw waren, want zij hebben onder andere een verleden in In Flames en Dark Tranquility. Mocht men nog niet op het puntje van de stoel zitten, dan nu wel.

De vocalist van de groep is Mikael Stanne van Dark Tranquility zelf. Voor Per Iwers, Jesper Strömblad, Daniel Svenson en Niclas Engelin geldt dat zij als gemene deler hebben dat zij alleen een verleden in In Flames hebben. Tel daarbij op dat alle vijf ook nog de nodige ervaring in andere bands hebben en men snapt dat het predikaat supergroep terecht is.

Days Of The Lost

Middels een tiental songs, welke allen ergens in de drie of vier minuten duren, stelt The Halo Effect zich op Days Of The Lost zich voor. De kleine veertig minuten aan muziek maken duidelijk dat The Halo Effect gekomen is om de vlag van de melodieuze death metal hoog te houden. De invloeden van zowel de bovengenoemde bands als At The Gates zijn duidelijk, waarmee Gothenburg echt weer een hoogstaande vertegenwoordiger heeft.

‘The Needles End’ laat horen dat The Halo Effect het melodieuze karakter goed naar voren weet te laten komen, terwijl ‘Conditional’ laat horen dat men ook flink opzwepend te werk kan gaan. Daar hangt de groep ergens tussen At The Gates en het pakkende van In Flames. Dat is ook de kracht van The Halo Effect.

Het complete plaatje

The Halo Effect heeft er geen gras over laten groeien, want de productie is in handen gelegd van Jens Bogren. Die man is natuurlijk legendarisch als het om metal aankomt. De mix die hij voorzien heeft voor Days Of The Lost zorgt ervoor dat de muziek nog meer uit de speakers knalt en dat de gelaagdheid echt een gewin is. In ‘Broken Trust’, waar ook de cleane vocalen om de hoek komen kijken, is dat goed te horen. De subtiele synths geven net dat extra’s om echt indruk te maken.

De titel plaat van het jaar is iets dat niet gegeven kan worden, ook wetende wat er nog gaat volgen dit kalenderjaar, maar het moet gek lopen wilt Days Of The Lost van The Halo Effect niet hoog eindigen bij de eindafrekening van 2022. Een debuutplaat welke grijs in het kwadraat gedraaid zal gaan worden.  

The Halo Effect - Days Of The Lost - Artwork

Tracklist Days Of The Lost

1. Shadowminds
2. Days Of The Lost
3. The Needless End
4. Conditional
5. In Broken Trust
6. Gateways
7. A Truth Worth Lying For
8. Feel What I Believe
9. Last Of Our Kind
10. The Most Alone

THE HALO EFFECT ONLINE

Facebook
Twitter

NUCLEAR BLAST ONLINE

Website
Webshop

Ralf W.
Volg!
Laatste berichten van Ralf W. (alles zien)
0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2024 White Room Reviews

Thema door Anders Norén