White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Arch Enemy – Deceivers

Leestijd: 2 minuten

Heel simpel, Arch Enemy is een band die geen introductie mee nodig heeft. Ooit begonnen als supergroep vanuit de Zweedse scène heeft de band zich in de loop der jaren geëvolueerd tot een inspiratiebron voor velen. Inmiddels is de elfde langspeler ook wereldkundig geworden. Via Century Media heeft Arch Enemy namelijk Deceivers uitgebracht.

Arch Enemy

Toch even voor hen die niet helemaal meer weten hoe het zat. Het was in de jaren negentig van de vorige eeuw dat onder andere Michael Amott, bekend van onder andere Carcass, en Daniel Erlandsson, die onder andere zijn sporen heeft verdiend met Brujeria, de handen ineen sloegen.

Inmiddels zijn er wel wat wisselingen geweest, want Alissa White-Gluz voert de band vocaal aan en Jeff Loomis is een van de gitaristen. Die laatste was voor het eerst te horen op Will To Power, wat de voorganger van Deceivers is. Dat album is al in 2017 uitgekomen, wat betekent dat de fans lang hebben moeten wachten.

Deceivers

In zo’n drie kwartier aan muziek schotelt Arch Enemy de luisteraar elf tracks voor. Wie de luxere uitgave weet te bemachtigen, krijgt er nog twee bonustracks, beide covers, bij. De langste track op de plaat vindt men in de openingstrack. ‘Handshake With Hell’ gaat namelijk richting de zes minuten. Buiten dat dit de opener is van Deceivers is het ook een nummer waarbij Arch Enemy alle troeven op tafel legt. De agressieve karakter van White-Gluz vocalen, de hoogstaande gitaarpartijen in combinatie met opzwepende riffs en strak drumwerk; het zit er allemaal in.

Het moet ook gezegd worden dat Arch Enemy niet alleen vlamt als het tempo hoog is. ‘In The Eye Of The Storm’ is een track met een slepender tempo. Dan komt het melodieuze karakter van deze band sterk naar voren. Tevens is het ook fijn voor de plaat als geheel, want variatie doet goed. Overigens is ook ‘The Watcher’ een goed voorbeeld van het sterke melodieuze gitaarwerk van Arch Enemy. Ook hiermee pakken zij veel muziekliefhebbers met gemak in.

Sound

Arch Enemy laat niet alleen muzikaal horen dat zij de zaken goed verzorgen, want dat blijkt ook als men naar het geheel luistert. De finesse waarmee de muziek de oren in glijdt, is de complimenten waard. ‘Poisoned Arrow’ onderstreept dat. Het begin van die track laat horen dat Deceivers van een sterke mix is voorzien, zonder dat het metal-karakter ook maar ergens verloren gaat.

Arch Enemy heeft met Deceivers een plaat in handen waar bijna alle metalheads blij van gaan worden. Deze band weet hoe men de mensheid in beweging moet krijgen. Dijk van een album.

Arch Enemy - Deceivers

Tracklist Deceivers

1. Handshake With Hell
2. Deceiver, Deceiver 
3. In The Eye Of The Storm
4. The Watcher
5. Poisoned Arrow
6. Sunset Over The Empire
7. House Of Mirrors
8. Spreading Black Wings
9. Mourning Star
10. One Last Time
11. Exiled From Earth

ARCH ENEMY ONLINE

Website
Facebook
Twitter

CENTURY MEDIA ONLINE

Website
Webshop

0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2023 White Room Reviews

Thema door Anders Norén