White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

The New Death Cult – Super Natural

Leestijd: 2 minuten

De jaren ’90 hebben wat de alternatieve rock betreft, genoeg moois gebracht. Zowel de grunge als rock hebben hun sporen nagelaten en dat valt nog steeds te merken. Een band die in die lijn acteert, is The New Death Cult en zij komen met Super Natural, een album dat via Indie Recordings uitkomt.

The New Death Cult

Noorwegen is een land dat rijk is aan bands. The New Death Cult is er daar dus ook een van en zij hebben met hun debuutplaat al hoge ogen gegooid. Het is dan ook niet gek dat er reikhalzend uitgekeken werd naar de opvolger, want daarmee wordt direct duidelijk of de band een blijvertje is.

Super Natural

In twaalf nummers laat The New Death Cult op Super Natural horen dat zij die jaren ’90 echt een nieuw leven geven. Opener ‘Different One Blood’ komt met de energie van Foo Fighters, terwijl ‘Get Ready (Eukaryote’s Theme)’ start met een passage die doet denken aan de donkere kant van A Perfect Circle, ook al komt die niet uit de jaren ’90.

De muziek van The New Death Cult is dan ook te omschrijven als energiek en rockend. Een track als ‘Another World’ onderstreept dat deze heren ook weten wat het is om pakkend uit de hoek te komen. De songs blijven hangen en dat is ook een kwaliteit die de rockers in de jaren ’90 goed wisten te benutten.

Soms wordt er wel een beetje laatdunkend over de jaren ’90 gedaan qua muziek, maar feit is dat die periode zijn sporen in vele genres toch heeft nagelaten. The New Death Cult laat op Super Natural horen dat die rock toch wel erg lekker is en dat zijzelf zich definitief op de kaart van de rock zetten.

The New Death Cult - Super Natural

The New Death Cult online

Website
Facebook
Instagram

INDIE RECORDINGS

Webshop
Facebook
Bandcamp

Ralf W.
Volg!
Laatste berichten van Ralf W. (alles zien)
0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2023 White Room Reviews

Thema door Anders Norén