White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

The New Roses – Nothing But Wild

Leestijd: 2 minuten

‘Can’t Stop Rock ‘n Roll’ zingt Timmy Rough uit volle borst in het tweede nummer van de nieuwe schijf. En dat staat als een paal boven water. De rock ‘n roll is in de geschiedenis al talloze malen afgeschreven, maar acts als KISS en Scorpions draaien niet voor niks al decennia lang mee aan de internationale top van de muziekwereld. Juist die bands hebben een belangrijke rol voor The New Roses anno 2019. De eerste heeft hen uitgenodigd om op hun cruise te komen spelen, terwijl ze ook bij de tweede in het voorprogramma staan. Ongetwijfeld zal dan ook de nieuwe schijf aan bod gaan komen. Via Napalm Records komt The New Roses met Nothing But Wild.

Het is ook logisch dat grote bands The New Roses erg interessant vinden. Hun hardrock lijkt zijn roots in de jaren ’80 te hebben liggen. Een vleugje Mötley Crüe en Guns ’n Roses zijn dan ook te bespeuren in de sound van dit viertal. Opener ‘Soundtrack Of My Life’ zet gelijk de toon. De rock ’n roll wordt daar gelijk op handen gedragen. De gitaren zijn aanstekelijk en de rauwe vocalen van Timmy Rough zijn herkenbaar, waardoor ze makkelijk op te pikken zijn voor iedereen die maar iets met het genre heeft. ‘Heartache’ is daar ook een goed voorbeeld van. De energie die The New Roses in hun nummers stoppen, komt er door de strakke sound op Nothing But Wild ook uit.

In het totaal staan er op Nothing But Wild, welke de opvolger van het ook al rockende One For The Road is, dertien tracks. En wat een goede rockband de luisteraar ook cadeau doet, is een ballade. Dat zit ook in de vingers bij deze Duitsers. ‘The Bullet’ is het krachtiger bewijs daarvan. Hiermee laat The New Roses horen dat ze een zelfrespecterende rockband zijn, want elke zelfrespecterende rockband heeft er één op de schijf staan. Hierdoor wordt ook even de rock ’n roll op een lager pitje gezet, zodat de luisteraar op adem kan komen. ‘Running Out Of Hearts’ laat onder andere horen dat daarna het feest van het vurige gitaarwerk gewoon doorgaat.

Wie aan gave hardrock denkt, zal gezien Nothing But Wild binnenkort al snel aan The New Roses denken. De nieuwe langspeler van deze Duitsers ademt vanaf de eerste tot en met de laatste tonen rock ’n roll zoals men ooit het genre graag zag. Hier houdt de rockende mensheid van.

4 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2023 White Room Reviews

Thema door Anders Norén