White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Neurosis & Jarboe – Neurosis & Jarboe (remastered)

Leestijd: 2 minuten

Het is ruim vijftien jaar geleden dat de Amerikaanse grootmeesters van de post-metal, Neurosis, de samenwerking met Jarboe aangingen met als resultaat een grensverleggende plaat. Die plaat is met de moderne technieken nog eens onder handen genomen. Via hun eigen Neurot Recordings komt Neurosis & Jarboe (remastered) uit.

Verwacht geen grote aardverschuivingen bij deze heruitgave. De sound is wat voller. Dat is het voornaamste verschil met het origineel. De nummers zijn gewoon hetzelfde en ook Jarboe doet haar kunstje zoals men dat gewend was van het origineel. De plaat is immers ook niet opnieuw opgenomen, maar alleen opnieuw gemastered. De tracks zijn nog steeds even indrukwekkend en geven de luisteraar nog steeds op genoeg momenten, zoals in ‘Receive’, kippenvel.

Wat er nog meer nieuw is, is de artwork. De met rood en goud gesierde cover is ontworpen door Aaron Turner. Daarnaast is ook belangrijk dat Neurosis & Jarboe  nu voor het eerst op vinyl te verkrijgen is. De release was alleen nog maar op cd te verkrijgen. Daarmee zullen veel mensen blij worden gemaakt, want vinyl geeft toch iets extra’s aan de luisterervaring.

De heruitgave van de samenwerking tussen Neurosis en Jarboe moet niet geprezen worden om de verschillen in de muziek, want alleen de mastering is wat onder handen genomen. Zie het als een overwinning van het vinyl, want Neurosis & Jarboe (remastered) is na ruim vijftien jaar dan toch eindelijk ook op die drager beschikbaar.

Ralf W.
Volg!
Laatste berichten van Ralf W. (alles zien)
0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2024 White Room Reviews

Thema door Anders Norén