White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Komatsu, The Wild Romance en songfestival-act naar Baroeg Open Air

Leestijd: 2 minuten

Baroeg Open Air maakt vandaag maar liefst vijf namen bekend voor het festival dat op zaterdag 14 september plaatsvindt in het Rotterdamse Zuiderpark. Op het programma staan onder andere Wild Romance, de legendarische begeleidingsband van Herman Brood, de IJslandse Songfestival sensatie Hatari, Komatsu, Cabaret Nocturne en BOSKAT.

De IJslandse band Hatari speelt in het weekend van 14 september voor het eerst sinds haar deelname aan het Eurovisie Songfestival in Nederland. Waar de Nederlander Duncan Laurence met de winst naar huis ging, eindigde Hatari verrassend in de top tien tijdens het Songfestival. Hatari rekent onder andere Theresa May, Ian Curtis (Joy Division), Die Antwoord, Noam Chomsky en Naomi Klein tot haar (politieke) inspiratiebronnen. In aanloop naar het Eurovisie Songfestival kreeg de controversiële band uit IJsland al veel aandacht: zowel hun BDSM-outfits, antikapitalistische elektropunk en politieke statements maakte de band de vreemde eend in de bijt.

Het kwam vermoedelijk niet eerder voor dat een Songfestivalfinalist op een hard en alternatief festival stond. Toch is de combinatie een heel logische, zo stelt directeur en hoofdprogrammeur van het Baroeg Open Air festival Leon van Rijnsbergen: “Ons festival richt zich op een heleboel verschillende harde en alternatieve genres, zoals metal, gothic, hardcore, punk, rock (’n roll), EBM, industrial en breakcore. Deze act past daar perfect tussen.”

Ook Wild Romance is toegevoegd aan het programma. Met Dany Lademacher en David Hollestelle in de gelederen staat er een band die nog net zo knalt als in de hoogtijdagen. Vorig jaar is de spraakmakende documentaire ‘Buying The Band’ uitgebracht. Hierin wordt vastgoedmagnaat Jan ’t Hoen gevolgd in zijn poging de begeleidingsband van Neerlands grootste rocker Herman Brood bij elkaar te krijgen. Verwacht op Baroeg Open Air hits als ‘Never Be Clever’, ‘Dope Sucks’, ‘Saturday Night’ en ‘Rock ‘n Roll Junkie’. 

Bands die eerder al bevestigd zijn voor Baroeg Open Air zijn onder meer Dark Tranquillity, Samael, Agent Fresco, PRSPCT Assault (Thrasher, DJ Hidden, The Satan, MC Mike Redman), The Prototypes en nog veel meer.

Ralf W.
Volg!
Laatste berichten van Ralf W. (alles zien)
0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2024 White Room Reviews

Thema door Anders Norén