White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Tyler Bryant & The Shakedown – Truth And Lies

De jeugd is verziekt met hun elektronische muziek. Dat is iets wat vaak klinkt als men het heeft als het gaat om de nieuwe generatie muziekliefhebbers – zo ver je daarvan kan spreken. Er zijn echter ook voorbeelden van hoe het kan. Een daarvan is Tyler Bryant. Geboren in 1991 en nu alweer toe met zijn band The Shakedown aan zijn derde langspeler. Via Snakefarm Records komt Tyler Bryant & The Shakedown met Truth And Lies.

Muzikaal opgevoed door een mensen die de jaren ’70 bewust hebben meegemaakt en vanaf jongs af aan spelend op zijn gitaar, bewijst deze Amerikaan het tegendeel. Zijn platen zijn doordrenkt van gitaargedreven muziek en zijn concerten intens. Truth And Lies is niet anders. De rock met een klein rauw randje is haast constant doordrenkt van melodie. Dat maakt de muziek, die zowel door de blues als de rock beïnvloed is, zeer interessant voor een breed publiek. Die combinatie van blues en rock is in ‘Eye To Eye’ goed te horen, terwijl de sterke melodielijnen in ‘On To The Exit’ duidelijk naar voren komen.

Op Truth And Lies laat Tyler Bryant & The Shakedown ook horen dat ze een veelzijdige band zijn. Waar veel nummer een lekker tempo in zich hebben, laat het kwartet in ‘Shape I’m In’, welke ook iets weg heeft van de akoestische nummers van Guns ’n Roses, horen dat ze ook op een balladetempo uit de voeten kunnen, terwijl men in ‘Panic Button’ ook het tempo laag houdt, maar wel stevig rockt. ‘Judgement Day’ heeft daarentegen iets mysterieus in zich. Dat geeft weer een heel ander karakter aan de plaat dan bijvoorbeeld het zeer opzwepende Led Zeppelin-achtige ‘Drive Me Mad’.

Tyler Bryant & The Shakedown laat met haar derde langspeler dat er nog steeds jongeren zijn die wel opgevoed worden. Truth And Lies laat de gitaar en muziek voortgekomen uit een band daverend zegevieren. Iedereen die maar een beetje van gitaarwerk houdt, zal deze plaat verslinden.

Volg!
Laatste berichten van Ralf W. (alles zien)
0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2022 White Room Reviews

Thema door Anders Norén