White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

The Offering – HOME

Leestijd: 2 minuten

De Amerikaanse band The Offering wekte de interesse van Century Media na het uitbrengen van hun eerste EP. Die release, welke simpelweg The Offering heette, krijgt nu een opvolger. De langspeler HOME is de eerste in hun carrière en verschijnt dus via Century Media.

De eerste tonen op HOME klinken gelijk veelbelovend. Maar dan komen de vocalen erbij. Eerst een diepe grunt, om vervolgens een mengmoes aan stijlen te presenteren die een beetje onduidelijk om elkaar heen draaien. De wenkbrauwen zijn gefronst, want muzikaal staat het als een huis. Daarom wordt de schijf even opnieuw gestart. Dat is iets dat HOME goed doet. Nu men weet wat er verwacht kan worden op het gebied van de stemmen, kan die verbazing niet meer komen. Misschien pakt het in ‘Waste Away’ nog niet direct, maar geef het een kans. The Offering klinkt alsof Devin Townsend met Serj Tankian en Flesh Killer samen de studio in zijn gedoken.

Dat de muziek van The Offering ook grotesk opgezet kan zijn, blijkt in de magistrale afsluiter van HOME. In het bijna een kwartier durende ‘Home’ schotelen deze Amerikanen de luisteraar een muzikaal spel voor waar alleen maar een diepe buiging voor kan worden gemaakt. Zie het wederom als een samensmelting van de eerder genoemde bands, terwijl nu ook het ter zielen gegane Textures is komen aansluiten. Zowel op muzikaal als vocaal gebied blinkt de band hier uit.

Soms maakt een band een valse start, maar daarvoor is er altijd de repeatknop. Die heeft voor The Offering veel goeds gebracht. Als die er niet was geweest, had er nooit genoten kunnen worden van de ultieme synthese van progressieve metal, black, death en hardcore. HOME bewijst het gelijk van Century Media.

0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2023 White Room Reviews

Thema door Anders Norén