White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Timo de Jong – Heart At Rest

Leestijd: 2 minuten

Als men Timo de Jong googelt, dan zijn er al snel meer keuzes voor de wielrenner dan voor de artiest. Toch hebben ze ergens wel iets wat overeen komt. Waar een wielrenner ook goed moet denken aan zijn, heeft de artiest Timo de Jong zijn debuutplaat Heart At Rest genoemd. Toch een stiekeme ode aan de rustperiodes van zijn naamgenoot?

Timo de Jong

Opererend vanuit het hoge noorden, Leeuwarden om precies te zijn, heeft Timo de Jong naam gemaakt middels zijn warme stem en zijn gevoel om fijne liedjes te schrijven. De Amerikaanse muziek van weleer zit er goed ingegoten. Om hem heen heeft hij een mooi keurkorps aan veelzijdige muzikanten weten te verzamelen om deze debuutplaat werkelijkheid te maken.

Heart At Rest

Het zijn iets meer dan veertig minuten en daarin passeren twaalf tracks de revue. Op de vinylversie zijn beide kanten even eerlijk bedeeld qua aantal nummers. Opener ‘Forward’ is misschien nog wat mysterieus, maar in ’When You Go’ komt Timo de Jong echt los. Zijn warme stem heeft bij vlagen iets weg van de manier van zingen van Frank Sinatra, iets wat in ‘Heart At Rest’ naar voren komt.

De variatie tussen de nummers is, mede door de invulling door de muzikanten, groot zonder dat het geheel verloren gaat. ‘Big Grey Boxers’ komt met een hele andere schwung dan ‘Unparalleled’ zonder dat het vreemd voelt. Het is ook duidelijk dat de muzikanten die zorgen voor een mooie, subtiele basis, zo kunnen spelen dat alle eer en ogen richting Timo de Jong zelf gaan. Het aan de nadagen van Johnny Cash doen denkende ‘Cordyceps’ ondertreept dat ook.

Heart At Rest kan er zomaar voor zorgen dat Timo de Jong binnenkort via Google meer resultaten oplevert dan zijn wielrennende naamgenoot. Dit is namelijk een mooie, warme plaat voor een breed publiek.

Timo de Jong - Heart At Rest

Timo de Jong online

Facebook

0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2023 White Room Reviews

Thema door Anders Norén