White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Torn Between Two Worlds – The Beauty Of Deception/All Eyes On Me

Leestijd: 2 minuten

Het was eind jaren ’90 een bekende verschijning voor de liefhebber van de meer obscure metal: Sarah Jezebel Deva bij Cradle Of Filth. De statische sopraan zorgde voor een onderscheidend karakter in de muziek. Later, en ook in die tijd, zou zij nog in vele bands, zoals Therion, een mooie bijdrage leveren. Nu is ze terug met Chris Rehn, waarin ze ook in Angtoria zat. Samen vormen ze nu Torn Between Two Worlds.

Onder die noemer hebben Deva en Rehn een twee-track single uitgebracht. ‘The Beauty Of Deception’ en ‘All Eyes On Me’ zijn de tracks die op die schijf prijken. De eerste daarvan laat horen dat het duo de symfonische metal als mooie basis gebruikt.

De tweede, ‘All Eyes On Me’, heeft een nog toegankelijker karakter. Hier laten de twee ervaren muzikanten horen veel meer dan louter metal in hun mars te hebben. Sarah Jezebel Deva onderscheidt zich ook door haar vocalen. Menig metalhead denkt alleen aan haar sopraanstem, maar ‘All Eyes On Me’ laat juist horen dat zij veel meer kan. Hierdoor is dit een track geworden die zelfs op de mainstream radio mee zou kunnen.

Torn Between Two Worlds is een nieuwe naam onder de zon, maar de ervaring druipt er vanaf. Sarah Jezebel Deva en Chris Rehn laten horen dat zij samen tot mooie dingen in staat zijn. Deze twee nummers zijn een mooie opstap naar meer.

Torn Between Two Worlds

Tracklist

The Beauty Of Deception
All Eyes On Me

Torn Between Two Worlds online

Bandcamp

0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2024 White Room Reviews

Thema door Anders Norén