White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Bala – Maleza

Men neemt twee Spaanse dames, geeft hen een gitaar, een drumstel en beide een microfoon. Het resultaat heet Bala. Deze band is toe aan de derde langspeler uit hun carrière. Via Century Media komt het duo van Bala met een plaat die de titel Maleza met zich meedraagt.

Bala

Het gezelschap wordt gevormd door Anxela Baltar en Violeta Mosquera. De eerste zingt en neemt de gitaarpartijen voor haar rekening. De tweede is verantwoordelijk voor de drums en zingt ook. In 2015 bracht de groep de debuutplaat Human Flesh uit, om twee jaar later Lume te laten verschijnen. Inmiddels is de Spaanse platenmaatschappij die deze albums uitbracht verlaten voor Century Media.

Maleza

Direct valt de speelduur van deze langspeler op. De schrijf presenteert maar vierentwintig minuten aan muziek. Sommige ep’s genereren nog meer minuten aan muziek. Gezien Bala wel een negental tracks op Maleza geplaatst heeft, kan het predikaat ‘langspeler’ wel begrepen worden. ‘Mi Orden’ is met drie minuten en vierenveertig secondes de langste track van deze plaat, waarop bijna alleen ruimte voor de Spaanse taal is.

De muziek van het duo is energiek, klinkt vol en is rauw. Er gebeurt ook veel, zeker in opener ‘Agitar’, waardoor het wel even inkomen is. ‘Hoy No’ en ‘Mi Orden’ zijn tracks die er makkelijker bij de eerste luisterbeurt ingaan. De fuzzy riff in ‘Quieres Entrar’ doet denken aan Truckfighters, terwijl opener ‘Agitar’ Queens Of The Stone Age met hardcore lijkt te mengen.

De negen nummers op Maleza laten horen dat Bala niets heeft met ballades of dat soort rustmomenten. Tot en met afsluiter ‘Una Selva’ is het scheuren met het gas vol open. Die afsluiter heeft in de eerste tonen nog iets weg van een zwaardere versie van Alice In Chains. Als daarna de vlam er goed in gaat, lijkt Red Fang het huwelijk te zijn aangegaan met een tikkeltje overstuur zijnde dame. Dat geeft wel een tornado aan energie.

De derde langspeler van Bala is de eerste op Century Media. Maleza laat horen waarom Bala de kans krijgt zich te tonen op een groter podium. Dit duo weet namelijk een energie intense sound weg te zetten.

Bala - Maleza

Tracklist Maleza

  1. Agitar
  2. Hoy No
  3. X
  4. Mi Orden
  5. Cien Obstáculos
  6. Quieres Entrar
  7. Rituais
  8. Bessie
  9. Una Selva

Bala online

Facebook
Instagram

CENTURY MEDIA ONLINE

Website
Webshop

Volg!
Laatste berichten van Ralf W. (alles zien)
0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2023 White Room Reviews

Thema door Anders Norén