White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Total Annihilation – …On Chains Of Doom

Leestijd: 2 minuten

Het landschap der metal heeft tussen de grensgebieden geen Noord-Koreaanse grenscontroles. Dat zorgt ervoor dat de genres makkelijk in elkaar kunnen overlopen. Vandaar dat zowel de thrash als death metal vermengd zijn in de muziek van het Zwitserse Total Annihilation. Via Czar Of Crickets komt de band met …On Chains Of Doom.

Op deze derde langspeler van Total Annihilation laat de band horen dat, nadat men in ‘Falling Fast’ eerst getuige is geweest van een nieuwsbericht, de furie hoog in het vaandel wordt gedragen. Pas aan het eind van de track is er wat ruimte voor rust. Dan lijkt het erop dat Death van invloed is op de bassist. Hulde voor dat. Dat sluit toch ook aan bij de thrash die wel de bovenhand heeft in de sound. Daarbij is de snelheid ook een belangrijke troef bij Total Annihilation. De versnellingen, zoals in ‘Reborn In Flesh’, zorgen dat de energie goed wordt overgbracht. De breaks bevatten daarnaast weer een heerlijk tempo om op te headbangen.

Total Annihilation heeft op …On Chains Of Doom acht tracks voor de luisteraar in petto. Ondanks de naam van de plaat is de doom juist weer niet van invloed op de muziek, of het moet de start van ‘Dead Souls’ zijn. ‘Iron Coffin’ is door death beïnvloede thrash zoals de thrasher het graag ziet en ‘…On Chains Of Doom’ laat juist horen hoe venijnig deze band riffs in elkaar kan steken. Dat is zes minuten lekker headbangen. Maar, dat is iets wat eigenlijk de gehele plaat lang geldt.

Op …On Chains Of Doom laat het Zwitserse Total Annihilation horen dat hun kunde om de thrash en death met elkaar te laten versmelten met Zwitserse precisie in uitvoering is gebracht. Pure metal van begin tot eind.

Ralf W.
Volg!
Laatste berichten van Ralf W. (alles zien)
0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2024 White Room Reviews

Thema door Anders Norén