White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Tragik – Faith Healer

Leestijd: 2 minuten

Het was in het najaar van 2020 toen Tragik met de langspeler Faith Healer kwam. Deze nieuwe langspeler van dit drietal is verschenen via Rock Company Records. Tragik heeft voor deze release flink wat registers open getrokken. Op voorhand belooft Faith Healer daarom al veel goeds.

Tragik

Deze band is één van de muzikale uitspattingen van Phil Vincent. Deze muzikale veelvraat weet zich in Tragik te omringen met bassist Damian D’Ercole, die ook de ritmische gitaar voor zich neemt, en drummer Dirk Phillips. De band richt zich al een tal van jaren op de melodieuze hardrock.

Faith Healer

Deze opvolger van The Power Of Suggestion uit 2019 telt elf tracks. Afsluiter ‘Over & Over’ geldt wel als bonustrack. Inclusief dat nummer duurt de plaat een kleine vijfenveertig minuten. ‘Robot Love’ is met net geen twee en een halve minuut de kortste track. ‘Don’t Know What To Believe’ duurt net iets meer dan twee keer zo lang als ‘Robot Love’ en is de langste van Faith Healer.

Vanaf de eerste tonen is het duidelijk dat de melodieuze hardrock nog steeds hoog in het vaandel wordt gedragen. De muziek klinkt opzwepend, maar door de cleane vocalen houdt Tragik de boel wel toegankelijk. ‘Back On The Raod’ en ‘Faith’ vormen dan ook een prima start van de release.

Grotendeels hebben de leden van Tragik het solowerk op de gitaar uitbesteed. Daarvoor is gastmuzikant Vince O’Regan vooral verantwoordelijk. Zijn gierende gitaarspel geeft veel schwung aan de tracks. Dat geldt ook voor het werk van Janne Stark in ‘Robot Love’. Toch laat Phil Vincent horen dat hij zelf ook een behoorlijke solo kan spelen. Dat blijkt bijvoorbeeld in ‘Who I Am’.

Wie van melodieuze hardrock houdt, zit bij Phil Vincent en zijn kompanen goed gebakken. Tragik levert met Faith Healer een prima hardrock plaat af. Het toegankelijke karakter zorgt dat er een breed publiek aan gitaarliefhebbers naar deze band getrokken kan worden.

Tragik - Faith Healer

Tracklist Faith Healer

1 Back on the Road 03:12
2 Faith 03:35
3 Robot Love 02:29
4 Hanging By A String 04:45
5 Tell Me Why 04:53
6 Who Am I 03:33
7 Out Of Touch 04:12
8 Don’t Know What To Believe 05:12
9 Do It Again 03:59
10 Coming Home 04:17
11 Over & Over (cd bonus track) 04:25

Tragik online

Website – Phil Vincent bands

Rock Company Records online

Website

Ralf W.
Volg!
Laatste berichten van Ralf W. (alles zien)
0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2023 White Room Reviews

Thema door Anders Norén