White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Frozen Soul – Crypt Of Ice

Januari geldt op het noordelijke halfrond als een van de koudste maanden van het jaar. Of dat in Texas ook het geval is, is niet duidelijk. Het is wel een feit dat de band Frozen Soul afkomstig is uit het warme Texas en juist nu tijdens de koudere dagen van het jaar met Crypt Of Ice komt.

Frozen Soul

Deze Amerikaanse death metal band is een relatief jonge band. Het vijftal is pas sinds 2018 samen. Een jaar later zag de band een demo en een split-ep verschijnen. In het door corona geteisterde 2020 volgde er ook een split-ep. Nu heeft deze band haar eerste langspeler daar. Die verschijnt dan ook nog eens direct via Century Media.

Crypt Of Ice

Op deze eerste langspeler van Frozen Soul staan tien tracks. ‘Merciless’ prijkte ook al op de split-ep uit 2019. Toch maakt dat niet uit, want veel metalheads zullen nog niet bekend zijn met Frozen Soul. De tien tracks op Crypt Of Soul nemen in het totaal net geen veertig minuten in beslag. ‘Beat To Dust’ duurt net geen drie minuten. Daarmee is het de kortste van de schijf. Voor de rest zijn er qua speelduur van de nummers geen bijzonderheden.

Frozen Soul - Crypt Of Ice

De schijf begint met de titeltrack. Daarin laat Frozen Soul horen dat men goed heeft geluisterd naar de giganten in de Amerikaanse death metal. Buiten de drums om hoeft Frozen Soul niet direct een hoog tempo te hanteren om te vlammen. ‘Crypt Of Ice’ zet direct die toon. ‘Arctic Stranglehold’ is zelfs nog een tandje langzamer. In dat kader is het ook fijn dat men in ‘Hand Of Vengeance’ het tempo van de gehele band weer wat opschroeft. Hierdoor wordt het ook duidelijk dat deze death metal niet in louter één tempo wordt opgevoerd.

‘Encased In Ice’ laat horen dat Frozen Soul ook een nummer prima vanuit rust kan opbouwen. Als de drums dan hun intrede doen, wordt het direct meer bombastisch. De headbangers zullen hier wel raad mee weten. Heel bijzonder is het, maar het steekt wel goed in elkaar.

Frozen Soul heeft met Crypt Of Ice een meer dan prima debuutplaat gemaakt. Deze vijf Amerikanen laten horen dat het land nog steeds een mooie reputatie heeft als het om death metal gaat. Vernieuwend is het niet, lekker wel.

Tracklist Crypt Of Ice

  1. Crypt Of Ice
  2. Arctic Stranglehold
  3. Hand Of Vengeance
  4. Wraith Of Death
  5. Merciless
  6. Encased In Ice
  7. Beat To Dust
  8. Twist The Knife
  9. Faceless Enemy
  10. Gravedigger

Frozen Soul online

Facebook
Bandcamp
Twitter
Instagram

CENTURY MEDIA ONLINE

Website
Webshop


Volg!
Laatste berichten van Ralf W. (alles zien)
0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2023 White Room Reviews

Thema door Anders Norén