White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Tvinna – One – In The Dark

Leestijd: 2 minuten

Als er een debuutplaat wordt aangekondigd, dan heeft men het meestal in eerste instantie over één release. Bij het internationale gezelschap Tvinna zit dat net iets anders. Daar geldt de debuutplaat als het begin van een vierluik. Er gaat dus nog heel wat volgen van Tvinna. Via By Norse Music komt Tvinna met One – In The Dark.

Tvinna

De naam Tvinna zal niet direct een belletje doen rinkelen. Dit gezelschap is dan ook nieuw aan het front. De leden die erachter schuil gaan, zijn dat niet. Laura Fella van Faun en haar voormalige bandgenoot Fiona Rüggeberg hebben samen met Fieke van der Hurk de handen ineen geslagen. Tel daarbij op dat ook Eluveitie’s Rafael Salzmann en ex-Ulsect-drummer Jasper Barendregt van de partij zijn en men snapt dat de leden meer dan ervaren zijn.

One – In The Dark

Zoals gezegd is One – In The Dark de eerste van vier langspelers. Op deze eerste release heeft Tvinna negen tracks voor de luisteraar in petto. ‘Inside The Dark’ en ‘Sunna’ gaan daarbij in een nek-aan-nek race voor de langste track. Beide tracks duren meer dan zeven minuten, waarmee het de langste van de schijf zijn, maar ‘Inside The Dark’ verslaat ‘Sunna’ daarin met één seconde.

De muziek van Tvinna wordt geleid door sferische elementen, sterke samenzang van de drie dames en invloeden van zowel de rock als de metal. Opener ‘The Gore’ is nog vooral sferisch met invloeden van de folk, maar ‘12’, waarbij de vocalen haast herhalende mantra’s zijn, zet een heel stevig drumwerk een beetje op de achtergrond. Hierdoor rijst het idee dat Tvinna in een heerlijke flow zit met The Prodigy op de achtergrond.

‘Wild Hunt’ is een goed voorbeeld van de eigenzinnigheid op een grootse manier van Tvinna. Hier wordt het sferische aspect van de muziek, geleid door de sterke vocalen die frivool en verleidelijk om elkaar heen dansen, beïnvloed door de rock. Dat komt in ‘Inside The Dark’, waar een sterke opbouw in zit, ook goed naar voren.

Tvinna is meer dan muziek. Deze sferische muziek zorgt door de elementen van de rock en folk dat men haast zweverig over enorme uitgestrekte vlaktes vliegt. Tvinna heeft met One – In The Dark­  een zeer bijzondere, mooie debuutplaat gemaakt.

Tvinna - One - In The Dark

Tracklist One – In The Dark

1.The Gore
2.12
3.Kreiz (feat. Eivør)
4.Wild Hunt
5.Inside – The Dark
6.Sunna
7.Tides
8.Partus
9.Skymning

Tvinna online

Website
Facebook
Bandcamp

BY NORSE MUSIC ONLINE

Website
Bandcamp
Facebook

Ralf W.
Volg!
Laatste berichten van Ralf W. (alles zien)
0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2024 White Room Reviews

Thema door Anders Norén