White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Ricky Warwick – When Life Was Hard & Fast

Leestijd: 3 minuten

Waar kan Ricky Warwick niet van gekend worden? Deze zanger/gitarist voert sinds 2009 Thin Lizzy aan, boekt successen met het daarop geënte Black Star Riders en timmert ook solo meer dan verdienstelijk aan de weg. Daarnaast kennen de showbizzvolgers hem van zijn huwelijk (en scheiding) met MTV-host Vanessa Young. Die Ricky Warwick komt via Nuclear Blast met When Life Was Hard & Fast.

Ricky Warwick

Deze muzikant vindt zijn roots in Noord-Ierland. De omstandigheden daar hebben al vaker laten blijken dat ze een goede basis vormen voor de hardrock. In de jaren ’80 werd hij toegevoegd aan de line-up van New Model Army, om daar vervolgens uit te stappen om The Almighty op te richten. In die eerste band heeft hij naar eigen zeggen wel het schrijven van liedjes geleerd.

When Life Was Hard & Fast

Deze nieuwe langspeler is, inclusief de twee langspelers met Guy Mitchell, alweer de achtste die op naam van Ricky Warwick zelf komt. De band draagt wel zijn naam, maar het is wel een band. Het kwartet heeft voor deze nieuwe plaat elf tracks opgenomen. Die zijn samen goed voor een kleine veertig minuten aan muziek.

Hardrock is bijna zo onafscheidelijk van Ricky Warwick als Bert van Ernie, of Ernie van Bert. Dat maakt hij ook gelijk duidelijk in ‘When Life Was Hard & Fast’ en ‘You Don’t Love Me’. Die eerste laat de melodieuze hardrock ten top horen, terwijl de tweede juist ook de luchtgitaristen met de lekkere gitaarsolo op de banken zal krijgen.

Uitgebalanceerd

De muziek op When Life Was Hard & Fast is niet louter hardrock in de vurige zin van het woord. Er zijn momenten dat Ricky Warwick met zijn kompanen het over een andere boeg gooien. De ballade ‘Time Don’t Seem To Matter’ is de geest van Johnny Cash in de verte te bespeuren, terwijl ‘I Don’t Feel At Home’ een mooie powerballad is. ‘Clown Of Misery’ laat zelfs horen dat ‘op afstand’ de aandacht gegrepen kan worden.

Daar tegenover staat dat tracks als ‘Still Alive’, ‘Fighting Heart’ en afsluiter ‘You’re My Rock And Roll’ de geest van de hardrock flink levende houdt. ‘Still Alive’ heeft de energie van Foo Fighters, waar ‘You’re My Rock And Roll’ ergens nog iets opgepikt lijkt te hebben van Ramones. Dat alles maakt deze schijf zeer uitgebalanceerd.

Voor degene die nu dit hele artikel zich hebben zitten afvragen of Ricky Warwick dan ook de man is van de fameuze bassen van Warwick; nee, dat heeft hij dan weer niet op zijn naam staan. Feit is wel dat When Life Was Hard & Fast een vurige, brede hardrock plaat is weer Ricky Warwick met zijn band de luisteraar van begin tot eind boeit.

Ricky Warwick - When Life Was Hard & Fast - Artwork

Tracklist When Life Was Hard & Fast

1. When Life Was Hard And Fast
2. You Don’t Love Me
3. I’d Rather Be Hit
4. Gunslinger
5. Never Corner A Rat
6. Time Don’t Seem To Matter
7. Fighting Heart
8. I Don’t Feel At Home
9. Still Alive
10. Clown Of Misery
11. You’re My Rock N Roll

Ricky Warwick online

Facebook
Twitter
Website

NUCLEAR BLAST ONLINE

Website
Webshop

Ralf W.
Volg!
Laatste berichten van Ralf W. (alles zien)
0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2024 White Room Reviews

Thema door Anders Norén