White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Ammo – Cold Sick Life

Een jaar zit altijd vol met releases. Sommige tijden zijn zo vol, waardoor een uitgave wel eens langer dan gepland op het bureau blijft liggen. Dat geldt ook voor de release van Ammo dit jaar. Eerder dit jaar kwam Ammo namelijk met de langspeler Cold Sick Life. Die uitgave is wereldkundig geworden door WTF Records.

Ammo

Deze band laat zich kenmerken doordat men de hardcore, groovende metal en rap naadloos aan elkaar verbinden. Daarbij geldt ook dat zij in Calvin Jansen en Bas Bef Siersema twee vocalisten hebben. Deze twee heren nemen geen instrument in hun handen, waardoor de rolverdeling binnen dit vijftal duidelijk mag zijn.

Cold Sick Life

Op deze langspeler van Ammo staan dertien tracks. De plaat wordt begonnen met een anderhalve minuut durende intro en wordt op een idem manier afgesloten. Zo zorgt Ammo ervoor dat de beleving wel rond is. In het totaal duren de dertien tracks op Cold Sick Life zo’n vijfendertig minuten.

Die muziek wordt gedreven door de twee zangers. Dat was al even aangehaald hierboven. ‘Hate Me Now’ doet denken aan een combinatie van Cypress Hill met de stevige karakter van Body Count. ‘About Time’ gunt de gitaar ook nog een solomoment, waardoor dit groovende nummer ook nog de banden met Biohazard aanhaalt.

Op deze energie schijf weet Ammo ook nog een gastvocalist te verwelkomen. In ‘Pork Chops’ en ‘Cold Sick Life’ komt Daniel Gun meedoen. Hierdoor komt er nog meer vocaal rapgeweld wat op de luisteraar afgevuurd wordt. In dat opzicht doet Ammo ook denken aan Rise Of The Northstar. Waar de vocalen hier nog meer de rap omarmen, neigen de muzikanten op een nog brutere wijze naar de metal. Dat is dan direct ook de absolute kracht van deze band.

Vaak wordt er gesteld dat metal en rap twee verschillende werelden zijn. Natuurlijk hebben genoeg grootheden, waaronder Body Count, al laten horen dat het niet zo hoeft te zijn. Met Cold Sick Life heeft Ammo daar ook een bewijs van dichterbij huis voor. De synthese van rap en metal, maar dan zonder geforceerd randje. Energiek!

Ammo - Cold Sick Life

Tracklist Cold Sick Life

1 Intro: Cold Death Cometh
2 Hate Me Now
3 About Time
4 Nothing Left To Do
5 Piece Of The Pie
6 Don’t Waste Time
7 Cold Sick Life
8 Interlude: Cold Habits Die Hard
9 Pork Chops (Featuring – Daniel Gun)
10 Beat With The Guitar
11 Hell’s Finest
12 Cold Sick Life (Featuring – Daniel Gun)
13 Outro: Cold Darkness Descends

Ammo online

Facebook

WTF RECORDS ONLINE

Website

0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2021 White Room Reviews

Thema door Anders Norén