White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Two And A Half Girl – Disconnected EP

Leestijd: 2 minuten

Er zijn momenten waarop je hart als muziekrecensent sneller gaat kloppen. Dat is het geval bij Two And A Half Girl. Dat is niet alleen omdat ze gave, opgefokte aan hardcore verwante muziek maken, maar mede ook omdat dit studenten zijn van de Herman Brood Academie in Utrecht. En ja, wie de ondergetekende kent, weet dat die op een andere school van die stichting werkt. Daarom is het extra gaaf dat dit product van de Herman Brood Academie still going strong is. Geheel in eigen beheer komt Two And A Half Girl met de EP Disconnected.

Two And A Half Girl

Eerlijk is eerlijk. Die hele opleiding aan de Bontekoelaan in Kanaleneiland heeft geen ene zak met deze band te maken. Ja, toevallig ontmoetten de leden elkaar in het eerste schooljaar op de eerste dag daar. Toen werd hun band al gevormd. Dus eigenlijk verdienen de sociale vaardigheden van deze stuiterballen alle credits. Dat even terzijde.

Disconnected

Juist in de tijd dat iedereen vooral heel erg connected is naar wie dan ook door het virus dat over de wereld raast, gaat Two And A Half Girl knallen met Disconnected. En knallen doen zij. Voor wie de band niet kent: de kracht is de combinatie van opgefokte hardcore met invloed van diverse stijlen en de zowel brute als meezingbare vocalen van Juliët. De vijf tracks op Disconnected laten horen dat Two And A Half Girl op plaat even hard rockt als live.

‘Carried Away’ laat horen dat Two And A Half Girl ook beschreven kan worden als John Coffey die Machine Head en Hatebreed aan het spelen is. ‘Drowned And Drained’ sluit eerder aan bij Caliban en Trivium. In dat nummer laat de band echter ook horen dat ze ook meerstemmig meer dan prima uit de voeten kunnen, waarbij de link met At The Drive-in door het stemgeluid van de mannelijke vocalist gemaakt kan worden, en dat men ook de rust durft te implementeren.

In ruim een kwartier zorgt Two And A Half Girl er met de EP Disconnected voor dat zij verantwoordelijk gehouden kunnen gaan worden voor een x-aantal gemolesteerde woonkamers, slaapkamers, auto’s en treinen. Waar deze muziek geluisterd ook wordt, men zal los moeten gaan. En hard ook.

Two And A Half Girl - Disconnected EP

Tracklist Disconnected EP

Separated
Page One Rewrite
Carried Away
Drowned and Drained
Disconnected

Two And A Half Girl online

Facebook
Instagram
Twitter

0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2023 White Room Reviews

Thema door Anders Norén