White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Tyra – Redemption EP

Leestijd: 2 minuten

Sommige periodes in iemands leven leveren uiteindelijk inspiratie op tot muziek, welke vervolgens andere mensen ook weer troost kan bieden. Dat is ook iets wat achter de EP Redemption van de uit Luxemburg afkomstige Tyra geldt. Die EP is onlangs verschenen via Artist M.S./Tapwater Records.

Tyra

De Luxemburgse Tyra heeft de afgelopen jaren middels singles flink aan de weg getimmerd. Die leverde online veel exposure op, waarmee de streamingscijfers haar zeker niet ontevreden hebben kunnen stellen. Nu heeft zij een zevental tracks gebundeld voor haar eerste EP.

Redemption EP

Het resultaat zijn zeven tracks die de luisteraar meenemen naar een wereld waarin de invloeden van de hedendaagse invloeden op een eigen manier verwerkt worden. ‘Dream Girl’, welke ook als single uit is gekomen, heeft wat dromerigs in zich, terwijl ‘Karma’ juist met een trippende flow komt. ‘House of Glass’ is daarentegen juist heel ingetogen en bijna breekbaar. De veelzijdigheid van de stem van Tyra komt daar ook sterk naar voren, iets wat ergens tussen de breekbare kant van Lady Gaga en Taylor Swift in lijkt te hangen.

Het sterke van Tyra is haar veelzijdigheid. Of Tyra nu Dua Lipa-achtig opzwepend haar emoties verwerkt of juist ingetogen zich bloot geeft, Redemption geeft een mooie verbondenheid. Dat de tracks daarbij in het hoofd blijven hangen, onderstreept de kracht van de songwriting van deze Luxemburgse.

Tyra - Redemption EP

Tracklist Redemption EP

  1. In Your Eyes
  2. Underwater
  3. Karma
  4. Heavenly Way To Sin
  5. Dream Girl
  6. House Of Glass
  7. SOS

Tyra online

Website
Facebook
Instagram
Twitter

0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2023 White Room Reviews

Thema door Anders Norén