White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Laatste oer-lid Lynyrd Skynyrd overleden

Leestijd: < 1 minuut

Hij was nog de enige die de oprichting van de band had meegemaakt en tevens een overlevende van de beruchte vliegtuigcrash die een eind aan vele levens in de band maakte. Het gaat dan over Gary Rossington van Lynyrd Skynyrd. Zijn familie heeft bekend gemaakt dat hij is overleden en daarmee is het laatste oer-lid van de band ook heengegaan.

Gary Rossington richtte samen met Ronnie Van Zant en Bob Burns de band op, nadat elkaar kenden van het sporten. De band werd, na een wisselingen van enkele namen, vernoemd naar de gymleraar die het blijkbaar niet had op te lange haren bij jongens. Lynyrd Skynyrd was geboren.

De band

Hierboven even een track welke niet direct de grootste hit was, maar wel veel invloed heeft gehad op andere artiesten. Metallica heeft ‘Tuesday’s Gone’ onder andere gecoverd. De southern rock band Lynyrd Skynyrd heeft veel anderen geïnspireerd. Tracks als ‘Sweet Home Alabama’, het iconische ‘Freebird’ en ‘Simple Man’ zijn slechts voorbeelden van nummers die in het collectieve geheugen gegrift zitten.

Gary Rossington raakte bij het vliegtuigongeluk zwaar gewond, maar wist te herstellen en ging na jaren met onder andere Johnny Van Zant, als vervanger van de overleden Ronnie Van Zant, door met de band. Rossington maakte tot zijn dood deel uit van de line-up van Lynyrd Skynyrd en was daarmee nog de enige die het begin heeft meegemaakt. Daarom, ‘Freebird’.

Lynyrd Skynyrd online

Website
Twitter
Facebook
Instagram

0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2024 White Room Reviews

Thema door Anders Norén