White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Unanimated -Victory In Blood

Leestijd: 2 minuten

Hoelang heeft het Zweedse Unanimated ervoor nodig om te laten weten dat men echt terug is? Eén seconde? Misschien nog niet eens. ‘Victory In Blood’ windt er vanaf de start er namelijk geen doekjes om. De metal, de krijs, alles is duidelijk aanwezig, vanaf de eerste tellen. Victory In Blood is de langverwachte plaat van Unanimated.

Unanimated

De Zweedse door black en death metal beïnvloede groep, zag het licht al aan het eind van de jaren ’80 van de vorige eeuw. In 1996 hield de band het voorgezien, om in 2007 een comeback te maken. Dat resulteerde in In The Light Of Darkness, welke in 2009 uitkwam. Een opvolger daarvoor liet lang op zich wachten.

Er waren wat wisselingen in de line-up en in 2018 kwam de band met de ep Annihilation. Dat was tevens ook de eerste release die Unanimated via Century Media uitbracht. Via die platenmaatschappij komt nu de langverwachte langspeler ook uit.

Victory In Blood

Deze langspeler is de eerste met drummer Anders Schulz en gitarist Jonas Deroueche in de gelederen. Die eerst genoemde is inderdaad meneer Schultz van Unleashed. Met hen erbij zijn twaalf tracks opgenomen. Eigenlijk zijn er dertien opgenomen, want de gelimiteerde vinyluitgave kent ook nog ‘Satanic Lust’, wat een cover van Sarcófago is.

Zoals gezegd trekt Unanimated direct alle registers der metal open. ‘The Devil Rides Out’ is ook zo’n track die geen moment van inkomen kent. Daarin worden ook de banden met de black metal erg duidelijk. Opener ‘Victory In Blood’ laat juist nog een mooie middenweg tussen de black en death horen.

Moment van rust

Hoewel het de keiharde metal is wat de klok slaat op Victory In Blood, weet Unanimated ook rust in het geheel te brengen. Waar er sommige riffs meer de melodieuze kant belichten, zoals in ‘Demon Pact (Mysterium Tremendum)’, komt Unanimated ook met ‘With A Cold Embrace’. Dit korte intermezzo met vocalen laat de luisteraar een beetje tot rust komen. Gezien de tijdspanne lijkt ‘Divine Hunger’ ook zo’n moment van rust. Dat is juist het tegendeel. Dit is twee minuten vol vlammen.

Het heeft lang geduurd, maar dan heeft men ook wat. Victory In Blood is een plaat geworden die onderstreept dat Unleashed de Zweedse bloedstromen heeft. De door black en death beïnvloede metal is namelijk doordrenkt van de melodie. En juist daar zijn de Zweden goed in.

Unanimated - Victory In Blood

Tracklist Victory In Blood

 1. Victory in Blood
 2. Seven Mouths of Madness
 3. As the Night Takes us
 4. The Devil Rides Out
 5. With a Cold Embrace
 6. Demon Pact (Mysterium Tremendum)
 7. XIII
 8. Scepter of Vengeance
 9. Chaos Ascends
 10. The Golden Dawn of Murder
 11. Divine Hunger
 12. The Poetry of the Scared Earth

Unanimated online

Facebook
Twitter

CENTURY MEDIA ONLINE

Website
Webshop

0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2024 White Room Reviews

Thema door Anders Norén