White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Unleash The Archers – Abyss

In 2019 kwam de Canadese metalband Unleash The Archers met een twee tracks tellende EP. Op de Explorers EP mochten het dan covers zijn, nu heeft de band een release vol eigen werk voor de muziekliefhebber in petto. Unleash The Archers komt namelijk via Napalm Records met de langspeler Abyss.

Unleash The Archers

De metalband uit Vancouver wordt aangevoerd door Brittney Slayes. Zij heeft door de jaren heen laten blijken dat zij een veelzijdige frontvrouw blijkt te zijn. Daarbij weten de muzikanten om haar heen zich te laten inspireren door een breed scala aan metal. Hierdoor zijn bij Unleash The Archers de  invloeden van zowel de powermetal als aanverwante stijlen te horen.

De band is in 2007 opgericht en in 2009 kwam de eerste langspeler uit. Inmiddels staat Unleash The Archers al een flink aantal jaar bij Napalm Records onder contract. Zowel Time Stands Still, uit 2015, en Apex, uit 2017, kwamen al uit via die platenmaatschappij. En nu komt Unleash The Archers dus met Abyss.

Vijfde langspeler

Abyss is een plaat met tien tracks. De tracks van Unleash The Archers zijn niet direct kort te noemen. De meeste nummers duren meer dan vijf minuten, waarvan er drie daar nog veel ruimer overheen gaan. Deze vijfde langspeler van Unleash The Archers opent met ‘Waking Dream’. Hoewel het hier een zeer gestaag opbouwende intro betreft, weet de band hier wel te boeien. De ondergetekende heeft weinig met intro’s, maar dit is nu weer eens zo’n voorbeeld van een album waarop het echt een meerwaarde is. Hier wordt opgebouwd naar een niveau van metal waar de rest van de plaat niet meer van wordt afgeweken.

Het sterke van Unleash The Archers is dat de band metal is, metal blijft en toch intens kan variëren. ‘Abyss’ is een knallende track met de powermetal hoog in het vaandel, terwijl ‘Legacy’ juist de banden met de melodieuze death metal niet onder stoelen of banken steekt. ‘The Wind That Shapes The Land’ is in het eerste deel een krachtige ballade van meer dan die ook de melodieuze kant van de band onderstreept en laat horen dat Brittney Slayes ook hier weet te vlammen. In het tweede deel van deze meer dan acht minuten durende track weet de groep de liefde voor de extremen in de metal tot een publiekelijk geheim te verklaren.

Unleash The Archers heeft met de jaren al laten horen dat ze de metal flink door de aderen heeft stromen. Op Abyss bewijst Unleash The Archers eens te meer één van de nieuwe vlammende bands te zijn. Waar powermetal en melodieuze death metal samengaan, vindt men Unleash The Archers.

Tracklist Abyss

1) Waking Dream
2) Abyss
3) Through Stars
4) Legacy
5) Return To Me
6) Soulbound
7) Faster Than Light
8) The Wind That Shapes The Land
9) Carry The Flame (feat. guitarist Andrew Kingsley on guest vocals)
10) Afterlife (feat. orchestration by Francesco Ferrini)

Unleash The Archers online

FACEBOOK
TWITTER
INSTAGRAM
HOMEPAGE

Napalm Records online

Website
Webshop
Facebook
Twitter

0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2020 White Room Reviews

Thema door Anders Norén