White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Unleash The Archers – Explorers EP

De Canadese metalband Unleash The Archers kwam twee jaar geleden met het goed ontvangen Apex. Nu heeft het gezelschap een nieuwe release voor de fan in petto. Die mag zeker verrassend genoemd worden als het om inhoud gaat. Unleash The Archers komt via Napalm Records met de EP Explorers.

Deze EP telt slechts twee tracks. Beide zijn niet van eigen hand, maar worden wel geheel in eigen stijl vormgegeven. De eerste is het origineel door Stan Rogers geschreven en uitgevoerde ‘Northwest Passage’. Dat nummer begint in sferen waar de vocalen centraal staan. Eerlijk, dat deel van het nummer wordt snel vergeten als Unleash The Archers na geruime tijd hun power metal naar het front brengen. Dan staat deze klassieker van het Canadese land ineens in vuur en vlam.

‘Heartless World’ vindt zijn oorsprong bij de Canadese rockers van Teaze. Het rustige begin wordt hier gefundeerd met gitaar. Daardoor komt men gelijk lekker in het nummer, in tegenstelling tot het eerste nummer. Zangeres Brittney Slayes, welke qua stem soms doet denken aan een mix tussen Heart en Melissa Etheridge, benut haar rol hier goed. Daarbij moet ook worden gezegd dat de gitaarpartijen hier erg pakkend zijn, evenals de opzwepende drums.

Het zijn twee tracks die beide hun roots vinden in Canada, net als de band. In dat opzicht is het een release die waarde heeft voor de band en voor de fan. Toch had er best wat meer vulling mogen zijn, want Unleash The Archers herbergt wel veel kwaliteit in zich.

Volg!
Laatste berichten van Ralf W. (alles zien)
0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2021 White Room Reviews

Thema door Anders Norén