White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Vektor – Activate EP

In 2016 leek het doek gevallen voor de Amerikaanse thrash metal band Vektor. Buiten Davd DiSanto om was iedereen vertrokken door de nodige problemen. Echter, problemen kunnen worden opgelost en zo kreeg de band in 2020 een doorstart. Via District 19 komt Vektor met de EP Activate.

Vektor

Ooit gestart als Locrian werd in 2004 Vektor echt geboren. De eerste langspeler, Black Future, volgde in 2009. In 2016 kwam de derde en tot op heden laatste langspeler van Vektor uit. Wie weet zijn de ep en de eveneens dit jaar verschenen split Transmissions Of Chaos een opstapje naar een vierde langspeler.

Activate EP

Deze korte schijf kent slechts twee tracks. Samen zijn ze goed voor een kleine tien minuten aan muziek. Naast de titeltrack is ook ‘Dead By Dawn’ te vinden op deze uitgave. Dat is met meer dan zes minuten ook de langste track van deze release. Duidelijk is dat de thrash metal nog steeds door de aderen van DiSanto en zijn kompanen vloeit.

Oké, van de bekende line-up is alleen Eric Nelson ook aangesloten, de bassist en drummer zijn nieuw. Hierdoor heeft Vektor het heilige vuur misschien wel opnieuw kunnen vinden. ‘Activate’ is een heerlijke, recht toe recht aan thrash metal song. ‘Dead By Dawn’ laat horen dat de band ook rustige passages niet geschuwd. Daarvoor kan men daarna ook vurig te keer gaan. Daarbij moet ook gezegd worden dat de drummer en bassist van dienst een puik fundament wegleggen. Muzikaal doet het soms denken aan een mooie mix van Testament en Angelus Apatrida.

De twee tracks op de ep Activate laten horen dat de Amerikaanse thrashers van Vektor terug zijn. DiSanto en Nelson laten met hun nieuwe kameraden horen dat men de thrash metal op een hete manier aan de man kan brengen.

Vektor - Activate EP

Tracklist Activate EP

1. Activate
2. Dead By Dawn

Vektor online

Facebook

District 19 online

Website

0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2021 White Room Reviews

Thema door Anders Norén