White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Visions Of Atlantis – Pirates

Leestijd: 2 minuten

De symfonische metalband Visions Of Atlantis geldt als een graag geziene band in het genre. Visions Of Atlantis is inmiddels alweer toe aan de achtste studioplaat,, welke recent via Napalm Records is uitgekomen. Die nieuwe plaat van Visions Of Atlantis heet Pirates en is de opvolger van het goed ontvangen Wanderer.

Visions Of Atlantis

De band is al opgericht in 2000, maar van die line-up is alleen Thomas Caser nog in de gelederen. Voor de meeste van de huidige bezetting geldt dat ze pas van 2013 of later in de band zitten. De mannelijke vocalist Michele Guaitoli kwam zelfs pas in 2018 pas in de groep. In dat opzicht is de bezetting wel hetzelfde als die op Wanderer.

Pirates

De nieuwe studioplaat van Visions Of Atlantis telt twaalf tracks, welke samen goed zijn voor net geen uur aan muziek. Opener ‘Pirates Will Return’ mag met meer dan zes minuten al lang lijken, ‘Master The Hurricane’ gaat daar nog overheen. Die track duurt namelijk meer dan zeven minuten en is de langste op Pirates. Overigens laat die opener van Pirates wel gelijk goed horen dat Visions Of Atlantis de zaken wederom goed voor elkaar heeft. Dat is mede te danken aan de puike mix waarin deze muziek door de speakers knalt. ‘Master The Hurricane’ bewijst dat Visions Of Atlantis hier Epica-achtige grootheid aanneemt in het wegzetten van de sound.

Wat Visions Of Atlantis sterk maakt, is de afwisseling tussen de mannelijke en vrouwelijke vocalen. Die laatste durven de hoogtes waar een sopraan echt kan schitteren aan te halen. Hierdoor ontstaat er een breed spel op vocaal gebied. Het met de fluit opgesierde ‘In My World’ laat dat goed horen. Dat het wat van Nightwish weg heeft, is niet erg. Mensen die eigenlijk niet van dit soort muziek houden, maar meer into musicals zijn, zouden hier zelfs van genieten.

Pirates is een plaat geworden die de ijzersterke lijn van Wanderer van Visions Of Atlantis doorzet. Er kan gesteld worden dat de top van dit genre uitermate breed is, want met zo’n plaat hoort men daar ook bij.

Visions Of Atlantis - Pirates

Tracklist Pirates

01 Pirates Will Return 6:07
02 Melancholy Angel 3:55
03 Master The Hurricane 7:18
04 Clocks 3:55
05 Freedom 4:01
06 Legion Of The Seas 4:35
07 Wild Elysium 4:15
08 Darkness Inside 4:30
09 In My World 5:25
10 Mercy 4:27
11 Heal The Scars 3:55
12 I Will Be Gone

Visions Of Atlantis online

WEBSITE
FACEBOOK
INSTAGRAM

NAPALM RECORDS ONLINE

Website
Webshop
Facebook
Twitter

0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2024 White Room Reviews

Thema door Anders Norén