White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

ExitWounds – Visions EP

Leestijd: 2 minuten

Indianapolis. Waarschijnlijk zal menig homo sapiens direct aan het befaamde circuit met zijn opvallende vorm denken. De grote stad heeft echter veel meer dan de races aldaar te bieden. De metalcoreband ExitWounds is ook een exponent van de stad. Via Sharptone Records komt die band met Visions.

Gezien de hoeveelheid nummers op Visions, kan deze het beste gezien worden als een EP. Naast opener ‘Visions’, waarin een sferische intro en muziek een beetje vaag om elkaar heen dansen, staan er maar vijf nummers op deze release. Die nummers laten horen dat de woede goed in de band geworteld zit. De metalcore van ExitWounds doet denken aan die van Caliban. ‘Hades’ en ‘Transcendency’ zijn daar goede voorbeelden van. Beide nummers zitten vol knallende riffs en woede, terwijl de refreinen meer dan behoorlijk meezingbaar zijn, wat toch een bepaalde energie weer vrijmaakt.

Dat ExitWounds niet elke track hetzelfde opbouwt, valt te prijzen. Waar men normaliter vanuit de woede lijkt te gaan denken, start ‘Medusa’ juist rustig. Daarin bouwen deze Amerikanen op naar metalcore op een wijze die te prijzen valt. Het is dus niet één trucje dat deze band goed beheerst. Misschien is dit wel de meest indrukwekkende track van de zes op Visions. Men moet overigens hier ook tegen meezingbare refreinen kunnen. ‘Scars’ is min of meer hetzelfde opgebouwd. Daarin zit nog een passage die doet denken aan As I Lay Dying ten tijde van Frail Words Collapse.

ExitWounds laat horen dat hun insteek op de metal uiterst modern is, zonder zich daarbij te verlagen tot electronisch geneuzel. Dat valt te prijzen. In dat opzicht is ExitWounds een verademing voor iedereen die de metalcore een warm hart toedraagt.

0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2023 White Room Reviews

Thema door Anders Norén