White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Wardress – Dress For War

Eigenlijk is het wel een opvallend verhaal. De Duitse band Wardress is gevormd in 1984, om vervolgens twee jaar later uiteen te gaan. In het korte bestaan is er materiaal opgenomen. Dat herontdekte gitarist Alex na decennia die tapes. De leden werden weer bijeen geroepen en zowaar is er nu na zo’n vijfendertig jaar hun eerste langspeler. Dress For War verschijnt via Fastball Music.

De muziek van Wardress is te vinden in de hoek waar de heavy metal koning is. Daarbij geldt dat de tijdsgeest van de jaren ’80 ook nog een beetje door de studio lijkt te vliegen, want men had zo in het straatje van Judas Priest en Iron Maiden kunnen staan. Dress For War laat echter wel horen dat die tijdsgeest nog steeds niet misstaat. Het vurige ‘Mad Raper’ is daar een goed voorbeeld van. De strakke gitaarpartijen, waar op zijn tijd ook strakke melodieën te vinden zijn, zijn daar een belangrijk element in. Overigens zijn de vocalen daar ook beter dan in ‘Wardress’, waarmee de schijf na intro ‘Prelude To War’ mee begint.

Voor deze debuutplaat van Wardress heeft de band ruimte gevonden voor tien tracks. Alleen ‘Prelude To War’ is daarvan geen metalsong. In het totaal geeft dat een kleine vijftig minuten aan heavy metal. Aan het eind van de schijf zijn nog twee tracks te vinden met een speelduur van boven de acht minuten. ‘Werhen’ laat horen dat Wardress ook op een lager tempo de metal over zijn luisteraar kan briesen, terwijl afsluiter ‘Metal Leugue’ ook nog een aanstekelijke meezinger voor de metalhead blijkt. Misschien zijn daar de vocalen in de coupletten soms nog een beetje wennen, maar het refrein zal elke metalhead tot het heffen van het glas toezetten om het vervolgens ook uit volle borst mee te brullen.

Het is mooi dat na al die jaren de Duitse heavy metal band Wardress toch is samengekomen en het vuur heeft vonden om alsnog de eerste langspeler uit hun carrière te maken. De jaren ’80 heavy metal viert hier zijn feestje.

0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2021 White Room Reviews

Thema door Anders Norén