White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

The Darkness – Easter Is cancelled

Leestijd: 2 minuten

‘Rock And Roll Deserves To Die’. Misschien is dat een ietwat rare titel van de openingstrack van een band die juist vriend en vijand verraste met hun rock and roll. The Darkness, welke na hun megahit ‘I Believe In A Thing Called Love’ niet gestopt is – alhoewel tijdelijk, heeft daarom een nieuw hoofdstuk voor de fan in petto. Via V2 Records komt The Darkness met Easter Is Cancelled.

Even een korte opfriscursus. The Darkness scoorde een megahit met ‘I Believe In A Thing Called Love’, rijkte tot de top van de mondiale muziekwereld, maar zanger Justin Hawkins had andere problemen. Nadat hij daarvan afgekickt was, ging de trein van The Darkness weer rijden. Rufus Tiger Taylor, juist, zoon van de drummer van Queen, werd verwelkomd als drummer en ook de studio werd weer opgezocht. Easter Is Cancelled is de derde plaat sinds dat de band weer samen is.   

‘Rock And Roll Deserves To Die’ trekt de muziek vanuit een ingetogen situatie naar de rock ’n roll die men van de Hawkins-broers en hun kompanen gewend zijn. Vol aanstekelijke gitaarpartijen en gewaagde hoge zangnoten zet deze langste tracks van Easter is Cancelled gelijk de toon. ‘Heart Explodes’ is een ander goed voorbeeld van de kracht van The Darkness. Dat is geen uptempo rocksong, maar juist een relatief rustige track waar de aanstekelijke melodieën juist de folk nog te lijken aan te willen raken.

De stem van Justin Hawkins is eigenlijk wel de grote troef van The Darkness. In ‘Deck Chair’ blijkt zijn grootsheid op dat gebied. Openend als de reïncarnatie van Freddy Mercury met noten van de ook al te jong overleden Jeff Buckley imponeert Hawkins hier op een wijze waarmee hij andere zangers het nakijken geeft. De subtiele noten van zijn broer Dan maken de song helemaal af.

Andermaal blijkt The Darkness een band van uitzonderlijk niveau en met een herkenbare sound. Easter Is Cancelled  is een vurige rockplaat zoals alleen The Darkness deze kan presenteren.

0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2023 White Room Reviews

Thema door Anders Norén