White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Wax Mekanix – Mobocracy

Voor sommige platen moet men even goed gaan zitten, omdat niet zouden zijn zoals zoveel andere releases. In die wetenschap is ook Mobocracy van Wax Mekanix opgezet. Die plaat verscheen in de laatste maanden van het toch wel bijzondere 2020. Dat gebeurde via Electric Talon Records.

Wax Mekanix

Achter deze naam schuilt Waxim Ulysses Mekanix. Hij is een Amerikaanse muzikant, performer en bovenal de oprichter van de cultband Nitro. Kortom, Wax Mekanix is een artiest in hart en nieren. Inmiddels maakt hij dus onder zijn eigen naam muziek. Deze plaat is dan ook zijn resultaat.

Mobocracy

Dit album van Wax Mekanix telt zes tracks. Dat is misschien heel veel. Het album ris op verschillende locaties opgenomen. De kleine letteren leren de luisteraar dan ook dat delen van ‘Victorious’ en ‘Mad World’ opgenomen zijn in de auto van Wax Mekanix. Of hij heeft een hele bijzondere auto, of het gaat hier om bijgeluiden.

Muzikaal is het een feest zoals men eigenlijk alleen kan verwachten van de hand van Primus, van Frank Zappa en van Tom Petty. De geest van die laatste komt bijvoorbeeld naar voren in ‘Ghostland’, terwijl die andere al overleden artiest uit dat rijtje in het met percussie gesierde ‘Black’ rond lijkt te dwalen.

Toch is de belangrijkste troef in de sound van Wax Mekanix dat hij de dans met Primus aan durft te gaan. Het is dat te lezen is dat Wax samen met Maxim Laskavy hier verantwoordelijk zijn geweest, anders had er geld op gezet kunnen worden dat Les Claypool de studio, of auto, binnen was gestapt. De groove, het rockende en het anders durven denken past perfect in die lijn zonder er een kopie van te zijn.

In tijden dat de mainstream rockers elkaar louter kopiëren, dat er artiesten zijn die niet weten wat het bespelen van een instrument inhoudt, is het mooi dat er artiesten als Wax Mekanix bestaan. Wax Mekanix laat op Mobocracy horen dat hij de geest van de muziek – en dan van de MUZIEK, wel te verstaan –  overeind houdt. Geniaal door anders te durven denken.

Wax Mekanix - Mobocracy

Tracklist Mobocracy

1.Blood in My Eyes 04:41
2.Victorious 04:51
3.All Freaks 02:59
4.Mad World 04:42
5.Ghostland 04:37
6.Black 05:05

Wax Mekanix online

Bandcamp
Facebook

Electric Talon Records online

Website

Volg!
Laatste berichten van Ralf W. (alles zien)
0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2022 White Room Reviews

Thema door Anders Norén