White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Peculiar Three – Leap Of Faith

Voor mensen die van het kijken en luisteren naar bandjes houden, moet de Griekse stad Livadia en diens omgeving een heerlijkheid zijn. Daar zijn een tal van bands actief die verschillend van aard zijn, maar wel de passie voor muziek (en sommige leden) delen. Peculiar Three is er daar één van. Afgelopen jaar kwam Peculiar Three met Leap Of Faith.

Peculiar Three

Dit trio muzikanten is al een aantal jaar samen. Toch hebben zij nog niet bijster veel uitgebracht. Het was 2014 toen hun naar zichzelf genoemde ep uit is gekomen. Daarna was het wachten op de langspeler. Die verscheen dus vorig jaar. Leap Of Faith  is geheel in eigen beheer tot stand gekomen.

Leap Of Faith

Deze langspeler telt, inclusief bonusnummer ‘Caliban’s End’, acht tracks. Samen zijn die goed voor iets meer dan drie kwartier aan muziek. ‘Knaves O’ Knives’ is met ruim zeven minuten de langste van de schijf. ‘The Sentient’ is de kortste. Toch is dat ook geen korte track, want die haalt op een paar seconde na de vijf minuten niet.

De muziek van Peculiar Three kan het best worden omschreven als progressieve rock die nauwe banden aanhaalt met de hardrock, of andersom. ‘The Sentient’ laat dat goed horen. De heftige passages hebben nog een touch van Metallica, terwijl de rest van het nummer meer heeft met Porcupine Tree en Rush. Tegen het eind van dat nummer lijkt ook Tool nog op te gaan in Led Zeppelin. Dat geeft een mooie wending aan de track.

Peculiar Three weet met Leap Of Faith op een gemakkelijke manier indruk te maken. Dat komt door de som van drie goede, gepassioneerde muzikanten. Wie de progressieve kant van de rock een warm hart toe draagt, weet dat deze band van het Griekse vasteland zeer interessant materiaal heeft. Nu maar te hopen dat een volgende release niet weer zo lang op zich laat wachten.  

Peculiar Three - Leap Of Faith

Tracklist Leap Of Faith

1.Perpetual 05:41
2.Innermost 05:40
3.Inkblot 05:44
4.Marginal 05:36
5.Leap of Faith 05:14
6.The Sentient 04:55
7.Knaves o’ Knives 07:10
8.Caliban’s End (bonus track) 05:49

PECULIAR THREE ONLINE

Bandcamp
Facebook

Volg!
Laatste berichten van Ralf W. (alles zien)
0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2021 White Room Reviews

Thema door Anders Norén