White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Frank Iero And The Future Violents – Heaven Is A Place, This Is A Place EP

Natuurlijk zal de naam van gitarist Frank Iero voor eeuwig verbonden zijn met My Chemical Romance. Daarmee maakte deze Amerikaanse muzikant naam. Hij doet echter veel meer. Onder de noemer Frank Iero And The Future Violents komt hij via UNFD met de EP Heaven Is A Place, This Is A Place.

Frank Iero And The Future Violents

Deze naam is relatief nieuw, maar staat nog steeds voor zijn solowerk. Voorheen werd het onder andere frnkiero and the cellebration genoemd. Onder de nieuwe naam is in 2019 ook een ep verschenen. Toen kwam Barriers uit. Die korte release gaat nu dus een opvolger krijgen.

Heaven Is A Place, This Is A Place

Men zou bijna kunnen stellen dat de titel van deze release langer is dan de schijf zelf. Er staan vier tracks op. Afsluiter ‘Record Ender’ is met een kleine zeven minuten de langste van deze schijf. Daarover later meer. De andere tracks liggen allemaal niet ver van de ijkpunt van de vier minuten.

De eerste twee tracks op Heaven Is A Place, This Is A Place zorgen ervoor dat de liefhebbers van het ter zielen gegane John Coffey hun hart kunnen ophalen. De stem en energie doen daar sterk aan denken. ‘Violence’ en ‘Sewer Wolf’ passen in het straatje van de post-hardcore.

Heel anders is het bij de derde track van deze plaat. ‘Losing My Religion’. Juist, de klassieker van R.E.M.. Tevens is dit de track die na het motorongeluk in 2016 Frank Iero weer levensvreugde heeft gegeven. Hoe klein hij het hier speelt, valt louter te prijzen. Geen post-hardcore maar een intieme setting.

Bijzonder slotakkoord

Het slotakkoord op deze plaat is aan ‘Record Ender’. Hier weet Frank Iero And The Future Violents de luisteraar weer op een verkeerd spoor te zetten, of juist niet. In deze emotionele track komen My Chemical Romance, Bon Jovi’s ‘Always’ en At The Drive-In samen. Misschien klinkt dat vreemd, maar feit is dat het een hele lekkere, meeslepende track is. Eigenlijk misschien wel de beste van deze schijf.

Hoe meer muziek Frank Iero zonder My Chemical Romance maakt, hoe meer Frank Iero zelf gaat leven. De ep Heaven Is A Place, This Is A Place laat horen dat Frank Iero And The Future Violents op veel verschillende wijzen weten te vlammen.

Frank Iero And The Future Violents - Heaven Is A Place, This Is A Place EP

Tracklist Heaven Is A Place, This Is A Place EP

01 Violence 3:52
02 Sewer Wolf 3:49
03 Losing My Religion 4:18
04 Record Ender 6:37

Frank Iero And The Future Violents online

Website

UNFD online

Website
Webshop
Facebook

0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2021 White Room Reviews

Thema door Anders Norén