White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Fireforce – Rage Of War

Antwerpen geldt al jaren als een onneembare vesting voor de Hollanders. Oké, die strijd is inmiddels al wel een paar eeuwen stil komen te liggen, maar nog genoeg Nederlanders zouden graag willen dat deze Belgische stad en het omliggende gebied bij Nederland gaat horen. Vroeger had het een economische en strategische reden, nu een muzikale. De regio Antwerpen herbergt een enorm aantal band. Fireforce is er daar één van en die band komt Rage Of War.

Fireforce

Het verhaal van Fireforce begint aan het eind van het eerste decennium van deze eeuw. Een jaar later ligt de eerste ep op de planken, om in 2011 gevolgd te worden door de eerste langspeler. Rage Of War is inmiddels de vierde langspeler van dit viertal. Die plaat verschijnt via Rock Of Angels Records, welke ook als ROAR! wordt aangeduid.

Rage Of War

Fireforce heeft van deze langspeler wel werk gemaakt. De cd- en vinylversie zijn namelijk niet identiek. De cd telt twaalf tracks. Drie daarvan zijn exclusief te vinden op deze uitgave. Daarentegen staat dat de vinyluitgave er tien telt. De afsluiter daar, ‘Tale Of The Desert Kind’, is alleen op deze uitgave te vinden.

Wie de cover van Rage Of War ziet, weet dat Fireforce nog steeds voorbereid is op een aanval. Of dat nu van de Hollanders is of niet, deze band is er duidelijk klaar voor. Hun powermetal kenmerkt zich door harde drums. Zelfs door de speakers heen is duidelijk dat de drummer van dienst zijn toms niet slechts aait. Heerlijk. ‘Firepanzer’ is daar een goed voorbeeld van. Die track laat ook horen dat men ook goed in staat is om rauwe vocalen te combineren met een vleugje King Diamond.

Eén van de langere tracks op Rage Of War is ‘Forever In Time’. Dat is ook een van de meest slepende tracks. Hier bewijst Fireforce dat zij meer in de vingers hebben dan de heavy en powermetal. Doordat er gesproken tekst achter zit, krijgt deze track ook nog een extra dimensie. Dat is gaaf gedaan.

In tijden dat de wereld door een virus in brand staat, is het goed dat er ook nog vuur te vinden is. Rage Of War is namelijk een plaat vol vuur – muzikaal vuur wel te verstaan – van Fireforce. Heerlijk headbangen met de speakers op standje ‘buren pesten’.

Fireforce - Rage Of War

Tracklist Rage Of War

TRACK LIST CD:
1. Rage Of War
2. March Or Die
3. Ram It
4. Firepanzer
5. Running
6. Forever In Time
7. 108-118
8. Army Of Ghosts
9. Rats In A Maze (CD exclusive)
10. A Price To Pay (CD exclusive)
11. From Scout To Liberator
12. Blood Judge  (CD exclusive)


TRACK LIST LP:SIDE A:
1. Rage Of War
2. March Or Die
3. Ram It
4. Firepanzer
5. Running
SIDE B:
1. Forever In Time
2. 108-118
3. Army Of Ghosts
4. From Scout To Liberator
5. Tale Of The Desert King (Vinyl exclusive)

FIREFORCE ONLINE

Website
Facebook

ROCK OF ANGELS RECORDS ONLINE

Website
Facebook

Volg!
Laatste berichten van Ralf W. (alles zien)
0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2021 White Room Reviews

Thema door Anders Norén