White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Wolf – Feeding The Machine

De Zweedse heavy metal band Wolf, welke niet verward moet worden met de vele andere artiesten die onder deze naam acteren, vindt zijn oorsprong in het midden van de jaren ’90. De band verkondigt het woord van de heavy metal nog steeds vol overgave. Inmiddels is de band toe aan zijn achtste langspeler. Feeding The Machine is de langverwachte opvolger van het alweer in 2014 uitgekomen Devil Seed. Deze nieuwe langspeler komt uit via Century Media.

Heavy metal is en blijft heavy metal. Dat zou goed het motto van Wolf kunnen zijn. Veel bands doen concessies aan andere stijlen of slaan zelf aan het experimenteren. Bij Wolf is daar geen spraken van. Opener ‘Shoot To Kill’ en het daarop volgende ‘Guillotine’ maken dat gelijk duidelijk. ‘Midnight Hour’ onderstreept dat de heavy metal ook niet hoort te veranderen bij deze band. De opzwepende ritmes en aanstekelijke gitaarloopjes zorgen ervoor dat de luchtgitaarspelers al headbangend in hun nopjes zullen zijn.

Het zijn twaalf tracks die op de tracklist van Feeding The Machine prijken. Samen zijn deze tracks goed voor iets meer dan drie kwartier aan heavy metal. Daarbij is afsluiter ‘A Thief Inside’ de enige track die de grens van de vijf minuten overschrijdt. De overige nummers doen dat niet, waardoor Wolf zijn nummer goed to-the-point houdt. Titeltrack ‘Feeding The Machine’ laat dat goed horen. De band galoppeert hier op een lekkere manier door de coupletten heen, waar het refrein voorzien is van veel melodie. Die combinatie maakt het lekker luisteren naar Wolf.

In tijden dat veel bands geforceerd zoeken naar een onbewandeld pad houdt Wolf zich gewoon nog bezig met heavy metal. Dat valt te prijzen, want hierdoor hebben deze vier Zweedse heren een strakke plaat in het genre afgeleverd.

0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2023 White Room Reviews

Thema door Anders Norén