White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Year Of The Knife – Internal Incarceration

Men neem teen enthousiaste zanger, een tweeling en een getrouwd stel, voeg ze samen tot een band en men heeft Year Of The Knife. Nee, het gaat hier niet om iets Fleetwood Mac-achtigs, maar om hardcore-gerelateerde bombast. Via Pure Noise Records komt Year Of The Knife met Internal Incarceration.

Y.o.t.K.

Dit vijftal is afkomstig uit Delaware en heeft ontzag voor weinig. De snoeiharde, zware hardcore van de band wordt vooral vormgegeven door de intense, rauwe stem van Tyler Mullen. Zijn stem hangt ergens tussen Corey Taylor en Scott Vogel in. Die band is met niemand minder dan Kurt Ballou de studio ingedoken om te werken aan de debuutplaat. Dat album is nu daar.

Kort en krachtig

Deze langspeler telt dertien tracks. Doordat alleen ‘Sick Statistic’ en ‘Eviction’ maar, net, iets meer dan drie minuten duren en de rest korter tot veel korter duurt, is het geen lange plaat. Dat is een understatement. Toch wordt al snel duidelijk dat Year Of The Knife die korte tijdspanne gebruikt om indruk te maken.

Opener ‘This Time’ gooit er gelijk de beuk in, ‘Through The Eyes’ laat horen dat de groove van Hatebreed ook nog geraadpleegd wordt en ‘Virtual Narcotic’ is het bewijs dat anderhalve minuut genoeg is om te knallen. Year Of The Knife houdt er niet van gas terug te nemen. Dat is dan ook de kracht. Daarbij zijn de grooves en riffs zowel pakkend als goed gevarieerd. Dit alles zorgt ervoor dat deze orkaan even heftig als intens is.

Year Of The Knife zal voor veel mensen gelden als een compleet nieuwe naam, maar wie maar iets heeft met hardcore en de aanverwante stijlen, zal deze naam moeten onthouden. Met Internal Incarceration heeft Year Of The Knife een debuutplaat die er harder in knalt dan menig welke bom dan ook.  

Year Of The Knife - Internal Incarceration

Tracklist Internal Incarceration

1. This Time
2. Virtual Narcotic
3. Stay Away
4. Manipulation Artist
5. Final Tears
6. Internal Incarceration
7. Premonitions of You
8. Though The Eyes
9. Sick Statistic
10. Eviction
11. Nothing To Nobody
12. Get It Out
13. DDM

Year Of The Knife online

Facebook
Twitter
Instagram

0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2022 White Room Reviews

Thema door Anders Norén