White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Desaster – Churches Without Saints

Leestijd: 2 minuten

Er zijn bands die al het nieuwe met open armen verwelkomen en er zijn er bij die zweren bij de old school aanpak. Bij die laatste categorie kan de Duitse metalband Desaster ook zeker gerekend worden. Deze ervaren rotten uit de metalwereld komen met een nieuwe plaat. Chuches Without Saints is die nieuwe langspeler van Desaster. Dat album verschijnt via Metal Blade Records.

Desaster

De oorsprong van Desaster is al te herleiden tot eind jaren ’80 van de vorige eeuw. Alleen gitarist Infernal is van die line-up over. Bassist Odin kwam er niet veel later bij, terwijl zanger Sataniac pas volgde na de millenniumwisseling. Voor deze nieuwe plaat heeft Desaster ook een nieuwe drummer. Hont kende Satantiac nog van hun gezamenlijke band Divine Genocide.

Churches Without Saints

Deze nieuwe plaat van Desaster telt in het totaal elf tracks. ‘The Grace Of Sin’ is de intro van de plaat en ‘Aus Asche’ geldt als outro. ‘Endless Awakening’ is met ruim zeven minuten de langste track van de plaat, waarvan ook de titeltrack als lang bestempeld kan worden. Dat nummer duurt ook meer dan zes minuten.

Als de intro van de plaat heeft geklonken, is het duidelijk dat Desaster geen concessies aan de tijd doet. De invloeden van de thrash, black en death metal zijn allemaal terug te voeren op een rauwe basis. Dat geldt niet alleen voor de muziek, ook voor de vocalen. ‘Exile Is Imminent’, welke nog rustig opent, onderstreept dat.

Dat Desaster een klein, sterk team is, bewijzen ook deze opnames. Het opnemen, mixen en masteren van Churches Without Saints is gedaan door Jan Gensheimer. Dat is ook de man die Desaster live ondersteunt als geluidsman. ‘Learn To Love The Void’ en ‘Failing Trinity’ laten horen hoe vurig Desaster te werk kan gaan, terwijl ‘Churches Without Saints’ het slepende karakter ook een voetstuk geeft.

Desaster heeft met Churches Without Saints een langspeler die bewijst dat het verleden zo slecht nog niet was. De invloeden en sound van weleer doen juist deze plaat goed, want rauwheid hoort immers bij metal.

Desaster - Churches Without Saints

Tracklist Churches Without Saints

1. The Grace of Sin (intro)
2. Learn to Love the Void
3. Failing Trinity
4. Exile is Imminent
5. Churches Without Saints
6. Hellputa
7. Sadistic Salvation
8. Armed Architects of Annihilation (In Clarity for Total Death)
9. Prinordial Obscurity
10. Endless Awakening
11. Aus Asche (outro) 

Desaster online

Website
Facebook

METAL BLADE ONLINE

WEBSITE 
STORE
TWITTER
FACEBOOK

Ralf W.
Volg!
Laatste berichten van Ralf W. (alles zien)
0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2024 White Room Reviews

Thema door Anders Norén