White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Infected Rain – The Devil’s Dozen

Leestijd: 3 minuten

Het was in de tijd dat de pandemie de wereld nog in zijn greep had toen Infected Rain een concert speciaal om te streamen speelde. Dat concert was opgenomen nog voordat Ecdysis was uitgekomen. Destijds was het slechts acht dagen te zien. Daar komt nu verandering in want The Devil’s Dozen is de nieuwe liverelease van Infected Rain, welke verschijnt via Napalm Records.

Infected Rain

Infected Rain is een van die bands waarvan de ster sneller rijzende is dan men had kunnen voorspellen. Dat is zeker ook iets wat voor de frontvrouw, Lena Scissorhands, geldt. Deze band is inmiddels wel het uithangbord voor de metal uit Chisinau en eigenlijk ook gewoon voor heel Moldavië.

The Devil’s Dozen

Deze release, welke te verkrijgen is als Blu-Ray, DVD en op CD, kent een lange tracklist. Na de intro knalt Infected Rain er namelijk eenentwintig tracks in. Dat is niet misselijk. Daarbij wordt geput uit het werk van de albums die dan al wel uit zijn. De afgelopen jaar verschenen langspeler werd nog niet aangedaan.

Natuurlijk is het bij dit soort concerten dat de interactie met het publiek gemist wordt. Toch weet Lena Scissorhands middels haar energieke overkomen dit te compenseren door ook de camera te grijpen. Daarnaast is het podium zo ingericht dat ook de muzikanten, op de drummer na, makkelijk van plaats kunnen wisselen. Dat geeft wel energie mee aan de show. In ‘Endless Stairs’ blijkt dat.

Voor wie Infected Rain nog niet kent, is The Devil’s Dozen ook een mooie manier om bekend te geraken met hun werk. Deze metalband put uit een brede range van de metal. Zowel invloeden van de progressieve, moderne als de nu-metal zijn te horen. Daarbij vallen de vocalen van Lena Scissorhands ook op. Die dame kan flink schreeuwen, maar doet op andere momenten weer denken aan de geniale Serj Tankian van System Of A Down.

Kwaliteit

Wat buiten de muziek opvalt, is dat de kwaliteit van The Devil’s Dozen van die kwaliteit is dat het voelt alsof men echt bij de show van Infected Rain is. Zowel op visueel als audio gebied is het haarfijn verzorgd. De beelden zijn zo scherp dat elk detail op een groot scherm te zien is, iets waardoor de kleurrijke frontvrouw nog beter overkomt. Dat blijkt ook in ‘Storm’, een track die zij alleen doet. Daar schittert zij en bewijst ze eens te meer waarom haar stem zo geroemd is. Die track is tussen alle opzwepende metal ook een mooie baken van rust.

Infected Rain bewijst met The Devil’s Dozen dat het snel rijzen van hun ster alleen maar logisch is. Deze Moldaviërs weten wat het is om de metal op een brede, energieke manier te presenteren, en dat zonder fysiek publiek tijdens die liveshow.

Infected Rain - The Devil's Dozen

TRACKLIST THE DEVIL’S DOZEN

1. Intro
2. Pendulum
3. Mold
4. Endless Stairs
5. Black Gold
6. Serendipity
7. Dead Mannequin
8. Passerby
9. Lure
10. Storm
11. Stop Waiting
12. Dancing Alone
13. Me Against You
14. Enslaved By A Dream
15. Judgemental Trap
16. Freaky Carnival
17. Fool The Gravity
18. Orphan Soul
19. Peculiar Kind Of Sanity
20. The Earth Mantra
21. Sweet, Sweet Lies
22. Taphephobia

INFECTED RAIN ONLINE

Website
Twitter
Facebook
Instagram

NAPALM RECORDS ONLINE

Website
Webshop
Facebook
Twitter

Ralf W.
Volg!
Laatste berichten van Ralf W. (alles zien)
0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2023 White Room Reviews

Thema door Anders Norén