White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Putrid Offal – Live At Hellfest 2017

Eindelijk was daar afgelopen zomer Sicknessess Obsessions. Deze langverwachte plaat was namelijk pas de tweede langspeler van de Franse death metal band Putrid Offal. Wie weet dat die groep bijna dertig jaar geleden zijn oorsprong vond, weet hoe bijzonder dat is. Toch speelde Putrid Offal wel op de nodige aansprekende festivals. Zo ook Hellfest 2017. Die registratie brengt Putrid Offal via Xenokorp uit onder de noemer Live At Hellfest 2017.

Putrid Offal

Zoals gezegd kwam Putrid Offal afgelopen zomer met het knallende Sicknessess Obsessions. Hun eerste langspeler stamt uit 2015. Misschien is dit minder opvallend als men beseft dat de band in 1995 uiteen is gegaan om pas in 2013 weer als herboren beschouwd te kunnen worden. Door hun vijftal kleine releases in de eerste jaren, is Putrid Offal wel een cultband eerste klas geworden.

Live At Hellfest 2017

De metalhead die nu denkt: ‘Hè, dat komt me bekend voor.’ Dat kan kloppen. Enerzijds is de optie dat die persoon in het publiek stond in 2017 op Hellfest. Anderzijds kan het zijn dat Sicknessess Obsessions in het bezit is. Deze show was al te genieten als bonus bij die release.

Nu komt Live At Hellfest 2017 van Putrid Offal digitaal zowel als audio en als video uit. Kortom, men kan dus nu de strakke set van deze heren op twee manieren online genieten. De opnames laten zowel horen als zien dat Putrid Offal weet hoe men de extreme metal in het vat moet gieten. Ondanks dat de show van 2017 is, weet de band ook onder andere ‘Livor Mortis’ en ‘Let There Be Rot’ van de plaat van afgelopen zomer te spelen. Die lag toen dus al in de week bij de band.

Wie van een snoeiharde pot death metal houdt en heimwee heeft naar het live-gebeuren, zit bij Live At Hellfest 2017 van Putrid Offal goed gebakken. Dit is een mooi moment van tien tracks lang je nekspieren trainen.

Putrid Offal - Live At Hellfest 2017

Tracklist Live At Hellfest 2017

Livor Mortis 3:35
Purulent Cold 3:16
Let There Be Rot 2:31
From Plasma to Embalming 2:55
Repulsive Corpse 2:51
Necrotic Mutilation 2:48
Gurgling Prey 1:43
Rotted Flesh 2:58
Organic Excavation 2:42
Suffering 2:57

PUTRID OFFAL ONLINE

Website
Facebook
Twitter

XENOKORP ONLINE

Facebook
Twitter
Instagram
Bandcamp

Volg!
Laatste berichten van Ralf W. (alles zien)
0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2022 White Room Reviews

Thema door Anders Norén