White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Doodswens met support naar Musicon

Leestijd: 2 minuten

De dagen mogen dan lang zijn en de zon mag een glimlach op de gezichten toveren, toch is het tijd om de echte donkerte op te gaan zoeken. Op vrijdag 1 juli komt Doodswens namelijk voor een zwaar obscure show naar Musicon in Den Haag.

Doodswens zal niet alleen komen om de ziel te vullen met zwartgalligheid in Musicon. Ook Morvigor en Zwaan gaan van de partij zijn. En om alles nog mooier te maken is er ook nog een mooie link tussen deze show en White Room Reviews. Dit hele gebeuren is namelijk georganiseerd door onze eigen Alexia R..

Over Doodswens

Het taboe dat rust op het hebben van een doodwens zit diepgeworteld in onze moderne samenleving. We meiden het donker, het negatieve, de depressie. In plaats daarvan omarmen we onmogelijke en lege ideeën van geluk en perfectie. Een onwerkelijkheid, waar al het duistere verborgen is, maar onderhuids onder een dun laagje vermis kolkt en ettert. Dat duister geeft Doodswens vorm.

Doodswens omarmt de negativiteit en depressie en laat zich inspireren door die misère. De band vertolkt de donkerste emoties in oldschool black metal. Tegen een samenleving die pijn wil verbloemen, tegen het licht, de schaduwzijde van onze menselijke conditie omarmend. Met een geluidsmuur, opgetrokken uit kille en rauwe muziek om in op te gaan, om in te verdrinken. Een eigen expressie, maar trouw aan de diepe Scandinavische wortels van het genre.

Morvigor en Zwaan

Geïnspireerd door een uitgebreide lijst van bands, variërend van Mayhem tot Pink Floyd en van Morbid Angel tot Joy Division, speelt Morvigor hun eigen kijk op expressieve Black/Death Metal. Psychedelische stukken worden gevolgd door vuile punk riffs en eindigen met melancholische climaxen. Euforisch en neerslachtig. Experimenteel en conservatief. Opbeurend en meeslepend. Morvigor bewandelt de gebaande paden en springt van tijd tot tijd in het donker.

Zwaan wordt gevormd door drie broers uit Ottersum. De band maakt black metal, maar om dit echt te beoordelen, moet gewoon deze show geattendeerd worden. Bier staat koud en kaarten kunnen nog in voorverkoop gekocht worden voor slechts €12 via deze link.

Doodswens_Poster2

MUSICON ONLINE

Website
Facebook

Ralf W.
Volg!
Laatste berichten van Ralf W. (alles zien)
0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2023 White Room Reviews

Thema door Anders Norén