White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Guerilla Tree – Mountain’s View

Als een uitgave er verzorgd uitziet, staat een band al met 1-0 voor. Die verzorging is bij Mountain’s View van het Duitse Guerilla Tree meer dat prima in orde. De mooi vormgegeven digipak zorgt ervoor dat de muziekliefhebber direct zin heeft om die plaat op te zetten. Dat is dus een goede start voor deze release die in eigen beheer uit is gekomen.

Guerilla Tree

De oorsprong van de uit Düsseldorf afkomstige band ligt al in 2010. Nadat een jaar later de line-up rond was, kwam in 2012 de debuutplaat uit. Misschien komt het doordat Tool één van de bands is waardoor deze groep zich laat beïnvloeden dat de tweede langspeler nu pas een feit is geworden.

Mountain’s View

In een klein uur presenteert Guerilla Tree op Mountain’s View tien tracks. Afsluiter ‘The Life History Of A Tree’ is met een kleine zeven minuten de een na langste track van de schijf en daarmee ook net wat langer dan ‘Inhuman’ en ‘Fertile Water’, welke dan weer even lang zijn. Er is dus één track die dat alles overstijgt. Dat is opener ‘Misbelief’. In die track legt het gezelschap direct vele troeven op tafel. Liefhebbers van het meer recentere werk van Opeth en Tool zullen direct op het puntje van hun stoel gaan zitten.

‘Spiral Tendrils Of Dust’ is een goed voorbeeld van hoe pakkend Guerilla Tree ook kan zijn. De band weet na een indrukwekkend gitaarstuk de luisteraar een outro voor te schotelen die nog langdurig in het hoofd na blijft zingen. Dat gitaarwerk is overigens een van de krachten van deze progressieve groep. Guerilla Tree weet zowel op tokkelend en als solo gebied de aandacht op zich te vestigen. ‘Inhuman’ onderstreept dat ook.

Wie van progressieve rock houdt en oog en oor heeft voor verfijnd detail, zal zeker geen buil vallen aan Mountain’s View van Guerilla Tree. Eigenlijk is de enige kanttekening dat de band de luisteraar nu niet weer tien jaar moet laten wachten op een nieuwe langspeler.

Guerilla Tree - Mountain's View

Tracklist Mountain’s View

1.Misbelief 08:51
2.A Cloud 05:06
3.Fertile Water 06:04
4.Before you Die 04:48
5.Spiral Tendrils of Dust 05:34
6.Inhuman 06:04
7.Black Soul 03:59
8.Mountain reflection 05:02
9.Form of Life 04:10
10.The Life History of a Tree 06:43

Guerilla Tree online

Bandcamp
Facebook

0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2023 White Room Reviews

Thema door Anders Norén