White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Her Fault met Morvigor en Hvalross naar Musicon

Leestijd: 2 minuten

Het kan met rood in de agenda’s omcirkeld worden: 20 januari van 2023. Het jaar is dan net begonnen, maar met onder andere Her Fault heeft Musicon direct een mooie naam op het affiche staan. Dat affiche behoort tot White Room Reviews, want het is dan weer een avond in het teken van Loud & Heavy.

Traditiegetrouw zal het niet zo zijn dat er die avond maar één band op de bühne zal staan. Naast Her Fault komen ook Morvigor en Hvalross naar Den Haag om hun kunsten op het podium van Musicon te vertonen. Drie namen, dat belooft dus veel goeds.

Her Fault

Dit Belgische viertal uit Roeselare lijkt alles te absorberen wat donker en duister is. Hun muziek herbergt invloeden van de sludge, doom en black metal. Vanuit de diepste krochten van het Belgische gaan zijn een enerverende set wegzetten in Den Haag.

Her Fault heeft tot op de dag van vandaag een ep en een split uitgebracht. Gezien die eerste stamt uit 2019 en de split van 2021 was, moet men niet verrast opkijken als Her Fault zomaar deze Hollanders eens komt trakteren op iets dat nog niet gekend is. Gemist mag dat zeker niet worden.

Morvigor

Waar Her Fault helemaal vanuit West-Vlaanderen moet komen, is de reis van Morvigor een kortere. Deze Noord-Hollandse band draait daarbij ook al langer mee in dit wereldje. A Tale of Suffering zag het licht in 2014, terwijl Tyrant drie jaar daarna volgde.

Wat voor Her Fault geldt, geldt dus ook voor Morvigor. De band, die zich obscuur beweegt daar waar de melodieuze death en black elkaar kruisen, is misschien wel klaar voor nieuw werk. Smullen gaat dat zeker worden bij deze intense band.

Hvalross

Daar waar het bij Her Fault en Morvigor nog gissen is of er nieuw werk gespeeld gaat worden, geldt dat voor Hvalross betreffende de show in Musicon niet. De band heeft op hun socials al trots gedeeld dat hun rockende klanken vast worden gelegd voor een nieuwe ep.

Die ep wordt de opvolger van het ijzersterke Cold Dark Rain. Die langspeler is van een paar jaar terug, maar door corona heeft dat album nog minder kans gekregen naar de mensheid toe te komen dan de heren willen. Hvalross wilt namelijk rocken en dat doen zij dan ook zodra het maar even kan.

Kaarten gaan in de voorverkoop over de digitale toonbank voor slechts €10. Aan de deur gaan die tickets €2,50 meer kosten. De voorverkoop zal binnenkort starten via de website van Musicon, waar Her Fault, Morvigor en Hvalross dus op 20 januari spelen. Don’t miss it.

Loud And Heavy Musicon

MUSICON ONLINE

Website
Facebook

Ralf W.
Volg!
Laatste berichten van Ralf W. (alles zien)
0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2024 White Room Reviews

Thema door Anders Norén