White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Klaar voor remix-EP van Durden?

Leestijd: 2 minuten

Eigenlijk is dat een keiharde retorische vraag, want of men er nu klaar voor is of niet, men gaat er niet aan ontkomen. De Haagse formatie Durden gaat met een legendarische geste richting haar eigen debuut-EP komen.

Dat doet Durden een jaar na het uitkomen van Sense Of Self. Die plaat bruiste aan alle kanten en liet onder andere horen dat het verre van vies is om rap en metal tegelijk door de strot te duwen. Het vernuft in de sound was ook bij onder andere Linkin Park te horen en juist daar zit nog een mooie parallel in.

Durden komt dus namelijk met die remix-EP van Sense Of Self. De meesters van Linkin Park waren er koningen in om hun eigen, al geschreven en opgenomen muziek, van deze herwaarderingen te voorzien. Daar kwamen vervolgens weer spraakmakende samenwerkingen én nummers uit voort.

Single online

Eén van die absolute knallers van Durden was, en is, ‘Pro Hater’. Dat nummer is door Plague onder handen genomen. Die versie, de Poluted Remix, is een vette knipoog naar het origineel, maar ook naar de kunsten die er toen nog niet in vertoond worden. Dit zorgt onder meer voor extra lyrics, waardoor Durden zelf hier ook nog voor heeft moeten zwoegen. Check dat resultaat hier.

Show Musicon

De remix-EP van Durden komt officieel uit op 11 november, exact een jaar nadat Sense Of Self het licht zag. Echter, op vrijdag 3 november spelen de heren een op voorhand al brute set in Musicon, Den Haag. In het kader van White Room’s Loud & Heavy staat Durden om 21.00 op de bühne, als support van het Belgische Mantah. Tel daarbij op dat Crazed ook nog op het podium verschijnt en men snapt dat dit niet gemist mag worden. Zeker niet als men benieuwd is naar die nieuwe EP. Tickets zijn nog te koop via deze link.

Durden - Sense Of Self Remixes

DURDEN ONLINE

Facebook
Instagram

0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2023 White Room Reviews

Thema door Anders Norén