White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Crystal Viper-frontvrouw Marta Gabriel komt met ‘Metal Queens’

Crystal Viper-frontvrouw Marta Gabriel komt op 16 juli via Listenable Records met Metal Queens. Dat is haar eerste soloplaat. Op dat album speelt Marta Gabriel een mooie selectie aan niet allerdaagse covers. Het is een eerbetoon aan de vrouwelijke helden van de hardrock en heavy metal van de jaren ’80.

 “It’s a celebration and tribute to some of my favorite female vocalists, and a solid piece of heavy metal that fans might enjoy even if they don’t know original versions of those songs”, zegt Gabriel. “It’s not a random collection of covers – we made sure that it sounds like one big piece, like a real album, and it has this taking-no-prisoners attitude

Marta Gabriel

Marta Gabriel

Deze dame is vooral bekend van haar werk in Crystal Viper. Met die band bracht ze eerder dit jaar nog het album The Cult uit. Dat album liet ook al horen dat zij niet vies is van covers. De luxere uitgaves van die releases kennen namelijk ook tracks van King Diamond en Satan in de versie van Crystal Viper.

Die band staat deels op deze plaat ook wel centraal, want enkele leden spelen mee. Eric Juris en Cederick Forsberg spelen respectievelijk de gitaar en de drums. Naast hen kent Metal Queens ook nog een paar gastvocalisten die naast Marta Gabriel acteren.

In ‘Light In The Dark’ komt Harry Conklin van Jag Panzer en Titan Force meedoen. ‘Call Of The Wild’ van Blacklace wordt opgesierd door de komst van Riot V’s Todd Michael. ‘My Angel’ kent ook een gastmuzikant. Die zingt echter niet, maar speelt de bass. Dat is John Gallagher van Raven. Check snel de titeltrack van de plaat.

Tracklist Metal Queens

01. Max Overload (ACID)
02. Metal Queen (LEE AARON)
03. Call Of The Wild (BLACKLACE)
04. Light In The Dark (CHASTAIN)
05. Rebel Ladies (ZED YAGO)
06. My Angel (ROCK GODDESS)
07. Count Your Blessings (MALTEZE)
08. Goin’ Wild (WENDY O’ WILLIAMS)
09. Bad Attitude (HELLION)
10. Reencarnacion (SANTA)
CD Bonus track:
11. Mr. Gold (WARLOCK)

Marta Gabriel - Metal Queens

Marta Gabriel online

FACEBOOK
INSTAGRAM 

LISTENABLE RECORDS ONLINE

Webshop

0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2023 White Room Reviews

Thema door Anders Norén