White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Eerste platen For All We Know eindelijk op vinyl

Leestijd: 3 minuten

Nadat in 2011 het gelijknamig debuutalbum van For All We Know uitkwam, begon Ruud Jolie te werken aan zijn tweede album ‘Take Me Home’ dat in 2017 uitkwam. Beide albums zijn nog nooit eerder op vinyl verschenen…tot nu! Construction Records zal beide albums op 180g. zwart en gekleurd vinyl uitbrengen, gehuisvest in een gatefold hoes. Dat zal op respectievelijk 9 juni en 7 juli van dit jaar gaan gebeuren. Pre-order beide hier.

Voor hen die het niet weten of destijds gemist hebben, even kort een uitleg. For All We Know is een project van Ruud Jolie. Die kent men natuurlijk allemaal vooral van Within Temptation. Hij heeft echter altijd genoeg inspiratie om zich in te laten met andere dingen, zoals zijn project For All We Know bijvoorbeeld.

Reactie

“Het is zo gaaf dat Construction Records de eerste twee albums op vinyl gaat uitbrengen. Ondanks dat deze albums al enkele jaren oud zijn, wordt dit niet als tussendoortje gedaan. Er wordt veel zorg besteed aan wat ik graag zie en uiteindelijk de fans ook.”       

For All We Know Vinyl

Over For All We Know

Het debuutalbum werd in eigen beheer uitgebracht op cd, met een met sterren cast bestaande uit Wudstik (Ayreon) op zang, Kristoffer Gildenlöw (Pain Of Salvation) op bas, Leo Margarit (Pain Of Salvation) op drums, Thijs Schrijnemakers (Orgel Vreten) op Hammond-orgel en Marco Kuypers (Cloudmachine) op piano en rhodes. Onder de gastvocalisten tref je onder andere Daniel Gildenlöw (Pain Of Salvation), Sharon Den Adel (Within Temptation), Damian Wilson (Threshold, Ayreon) en Ruud Houweling (Cloudmachine) aan. Ook de gastmuzikanten John Wesley en Richie Faulkner (Judas Priest) droegen bij.

Na de release van het debuutalbum begon Jolie te werken aan zijn tweede album ‘Take Me Home‘ dat op cd en digitaal werd uitgebracht. Voor de muziek en teksten van het album werkte Jolie opnieuw samen met Wudstik. De band bestond uit dezelfde hoofdmuzikanten die op het eerste album speelden, terwijl dit keer Anneke van Giersbergen als gastzangeres op het album te horen is.
 
Beide albums werden geproduceerd door Jolie zelf en bevatten donkere, sfeervolle akoestische nummers tot zwaar beukende progressieve metaltracks. In vergelijking met het eerste album gaat ‘Take Me Home‘ meer in de extremen; heavy nummers zijn heavier en rustige nummers zijn rustiger. Kortom, check it out.

For All We Know Vinyl

Reactie label

Rob Willemse van Construction Records zegt: “Verrast door het feit dat deze albums nooit op vinyl zijn uitgebracht, heb ik contact opgenomen met Ruud met het idee. Ik ben erg trots dat Construction Records het vertrouwen heeft gekregen om deze twee geweldige albums uit te mogen brengen.”

Construction Records is onderdeel van Suburban Music Group (NL) waarin ook platenlabel Suburban Records en Suburban Marketing & Distribution zijn opgenomen. Het nieuwe label zal vooral progressieve en/of symfo rock- en metal bands in de breedste zin gaan huisvesten. Die bands vallen op door hun vakmanschap in songwriting en instrumentbeheersing.

CONSTRUCTION RECORDS ONLINE

Website
Facebook
Instagram
YouTube

0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2024 White Room Reviews

Thema door Anders Norén