White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Epica lanceert video voor ‘Freedom – The Wolves Within’

Leestijd: 3 minuten

De Nederlandse symfonische metal trots Epica heeft vandaag haar nieuwe single-video ‘Freedom – The Wolves Within’ uitgebracht. Vorige maand kwam de eerste single-video ‘Abyss Of Time’ uit. Deze beide tracks zijn afkomstig van het nieuwe studio-album ‘Omega’. Die nieuwe plaat zal op 26 februari 2021 worden uitgebracht via Nuclear Blast. ‘Omega’ is het eerste studioalbum van de band in vijf jaar en is daarmee  de opvolger van ‘The Holographic Principle’ uit 2016.

De nieuwe plaat is inmiddels al in al haar verschillende versies in de pre-order te bestellen. Check eerst hier de video voor het gloednieuwe ‘Freedom – The Wolves Within’ van Epica:

Epica en het WNF

Naar aanleiding van deze nieuwe single-video steunen deze Nederlandse band en haar platenlabel Nuclear Blast een goed doel. Daarom gaan ze een wilde uitdaging aan met de fans: de symbolische adoptie van zes grijze wolven van het Wereld Natuur Fonds (WNF). In het kort: er zijn drie doelen gesteld voor streaming platforms en bij elk bereikt doel zal Nuclear Blast de symbolische adoptie van twee bedreigde grijze wolven sponsoren via het WNF. Dit gebeurt zodat aan het einde van deze challenge elk bandlid van Epica één wolf heeft geadopteerd. Kortom, dit is een bijzondere en leuke actie.

Grijze wolven lijden niet alleen aan gestaag verlies van leefgebied, ze moeten ook wraakmoorden ondergaan voor aanvallen op wilde dieren. Het Wereld Natuur Fonds is afhankelijk van sponsoring en van adopties om de natuurlijke habitat van deze kostbare dieren te behouden. Ga voor deelname (en/of voor meer info) naar deze pagina.

Frontvrouw Simone Simons legt deze WNF-uitdaging hieronder nog even uit.

Mark over de single

Dit nummer is gebaseerd op een oud verhaal van een gevecht tussen twee wolven. Een wijze Cherokee bespreekt het leven met zijn kleinzoon. Hij vertelt de jongen: ‘Er is een gevecht in mij gaande tussen twee wolven. De ene wolf is slecht: hij belichaamt woede, afgunst, verdriet, spijt, hebzucht, arrogantie, zelfmedelijden, schuldgevoelens, wrok, minderwaardigheid, leugens, valse trots, superioriteit en ego. De andere wolf is goed: vrolijk, vredig en belichaamt liefde, hoop, sereniteit, nederigheid, vriendelijkheid, welwillendheid, empathie, vrijgevigheid, waarheid, mededogen en geloof. We hebben allemaal hetzelfde gevecht in ons en de uitkomst van deze strijd zal reflecteren op de buitenwereld.’

De jongen wordt nieuwsgierig en vraagt zijn grootvader welke wolf zal winnen? De oude Cherokee antwoordt eenvoudig: ‘Degene die je het meest voedt.’ Wat we willen zijn en wat we willen reflecteren op de wereld om ons heen, hangt af van de wolf die we voeren en ook van de mate van controle die we hebben over onze innerlijke wolven. Zullen we erin slagen om ze te beheersen of zullen ze ons beheersen?

Alcatraz 2021

Er is nog meer awesome Epica-nieuws. Deze Nederlandse band zal volgend jaar in augustus het Belgische metal festival Alcatraz afsluiten als headliner. Alcatraz zal worden gehouden van 12, 13, 14 en 15 augustus 2021 in Kortrijk. Zojuist maakte de organisatie van dat festival tien nieuwe namen bekend: Unleash The ArchersBeastLoudnessRavenVio-LenceExodusArtileryFleddy MelculySolstafir en dus headliner Epica.

Eerder kondigde Alcatraz al zo’n 90 acts aan jaaronder Heilung, Testament, Emperor, Cradle Of Filth, Satyricon, The Darkness en Katatonia. Alcatraz wordt door Europese festivalfans beschouwd als één van de best bewaarde festivalgeheimen. Het is een heuse parel onder de talloze meerdaagse evenementen die Nederland en België rijk zijn. Daarom reizen de mensen inmiddels van ver hiervoor en gaan kaarten supersnel over de toonbank.

TRACKLIST OMEGA

01  Alpha – Anteludium
02  Abyss Of Time – Countdown To Singularity
03  The Skeleton Key
04  Seal of Solomon
05  Gaia
06  Code Of Life
07  Freedom – The Wolves Within
08  Kingdom Of Heaven, Part 3 – The Antediluvian Universe
09  Rivers
10  Synergize – Manic Manifest
11  Twilight Reverie – The Hypnagogic State
12  Omega – Sovereign Of The Sun Spheres

EPICA ONLINE

Website
Facebook
Twitter
Instagram

0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2023 White Room Reviews

Thema door Anders Norén