White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Epica: nieuw album op komst, single en game online

Leestijd: 2 minuten

De Nederlandse symfonische metal trots Epica heeft zojuist de release van zijn gloednieuwe album ‘Omega’ aangekondigd. Dat album zal op 26 februari 2021 worden uitgebracht via Nuclear Blast. ‘Omega’ is het eerste studioalbum van de band in vijf jaar en daarmee de opvolger van ‘The Holographic Principle’ uit 2016.

Epica presenteert vandaag ook de eerste single van het album. Die is getiteld ‘Abyss Of Time’ en bevat een geweldige video. Die is gemaakt in samenwerking met Grupa 13. Check die indrukwekkende video van Epica voor ‘Abyss Of Time’ hieronder.

Simone Simons hierover

“We zijn opgetogen dat we vandaag eindelijk de video ‘Abyss Of Time’ kunnen laten zien. We zijn naar Polen gevlogen om met Grupa 13 te werken. Video’s maken is een van mijn favoriete onderdelen van de visuele creatie van onze muziek. De kostuums uit de video waren waanzinnig mooi. Het was bijzonder leuk om te doen.”

Mark Jansen vult aan

“Ik ben enorm trots op dit album. Ik ben ervan overtuigd dat we zelfs na zoveel jaren een zeer verfrissend en uitgebalanceerd album hebben gemaakt. Onze kracht is dat we veel geweldige songwriters in één band hebben. We zijn erin geslaagd om elkaars sterkste kwaliteiten te combineren en om zo de beste nummers te selecteren. Het schrijfproces was een vruchtbare periode om samen door te brengen, en als één team aan die nummers te werken. Ik denk dat dit het grootste verschil heeft gemaakt in vergelijking met onze vorige albums. Ik heb inmiddels al zo’n vijftig keer naar ‘Omega’ geluisterd en heb er nog steeds geen genoeg van!”

Game

Als klap op de vuurpijl heeft Epica ook een game op het wereldwijde web gezet. Die game heeft natuurlijk alles te maken met de aankomende studioplaat. Deze OmeGame kan op deze locatie gespeeld worden. Het is wel zaak dat het geluid aanstaat. Wie dus even tijd heeft, kan op een leuke manier zich vermaken hiermee.

Epica

Tracklist Omega

01  Alpha – Anteludium
02  Abyss Of Time – Countdown To Singularity
03  The Skeleton Key
04  Seal of Solomon
05  Gaia
06  Code Of Life
07  Freedom – The Wolves Within
08  Kingdom Of Heaven, Part 3 – The Antediluvian Universe
09  Rivers
10  Synergize – Manic Manifest
11  Twilight Reverie – The Hypnagogic State
12  Omega – Sovereign Of The Sun Spheres

PRE-ORDER

Vandaag start ook de pre-order voor ‘Omega’. Die pre-order voor het nieuwe album van Epica is beschikbaar in de volgende formaten:
– CD Jewelcase
– 2CD Digibook
– Earbook (48p Earbook incl. akoestische bonus-CD, orkest CD & instrumentale CD – gelimiteerd tot 3500 exemplaren)
– Vinyl-box (incl. Earbook, PIC 2LP & hanger met Ankh-symbool – gelimiteerd tot 1500 exemplaren)
– 2LP (diverse kleuren)

Check hier de link voor de Pre-order en PreSave.

Epica online

Website
Facebook
Twitter
Instagram

Ralf W.
Volg!
Laatste berichten van Ralf W. (alles zien)
0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2023 White Room Reviews

Thema door Anders Norén